sâmbătă, 12 iunie 2010

superba romanie 4

In incercarea de a mai aduce un ban la buget, Fiscul a ajuns sa amendeze pana si minorii care nu isi declara veniturile. Cel mai tanar "evazionist" are 11 ani si a fost amendat cu 5 lei pentru ca nu si-a declarat veniturile realizate jucand in piese de teatru precum "Snoave cu Pacala" sau "Cocoselul neascultator".

Se pare ca acest caz nu este singurul, caci alti cinci evazionisti cu varste intre 11 si 17 ani sunt in vizorul Fiscului. Copiii au ajuns in atentia Fiscului din Vrancea, dupa ce acestia au omis sa isi declare veniturile realizate anul trecut jucand in mai multe piese ale Teatrului Municipal din Focsani.

Daca cinci dintre tinerii actori au ales sa fie cetateni corecti si au depus declaratiile de venit (formularul 200) la administratia fiscala de care apartin, alti sase au ales "sa insele statul".

Administratia Finantelor Publice din Judetul Vrancea a intrat pe fir realizand in baza formularelor 205 trimise de Teatrul Municipal din Focsani ca nu toti minorii si-au declarat veniturile.

"In anul 2009 am avut noua spectacole pentru copii, jucate de copii. Au primit cate 30 de lei pe spectacol. Au fost in jur de 300 de lei pe tot anul", a declarat Aurica Constantinescu, contabil la Teatrul Municipal, pentru Gandul.

Daca nu platesc, le atacam conturile bancare

Faptul ca este vorba de niste copii nu i-a impresionat insa pe angajatii Fiscului din Vrancea. Mai mult, in cazul in care elevii vor refuza in continuare sa isi declare veniturile, Fiscul le va popri conturile bancare.

"Nu se excepteaza ca venituri impozitate decat bursele pentru elevi si studenti, in rest toate veniturile realizate de persoane, fara a se face referire la varsta persoanei care realizeaza venitul, absolut toate veniturile realizate se impoziteaza. In conditiile in care nu se achita in cele 48 de ore, atacam conturile bancare pe care le au in banci", a declarat directorul Finantelor Publice Vrancea, Eugen Ciorici.

Alexandra Stanciu, una dintre elevele "evazioniste", a lasat sa se inteleaga ca nu stia ca trebuie sa isi declare veniturile.

"A venit ceva de la Finante pe care scria numele meu si l-am intrebat pe tata si mi-a spus ca e ceva de la teatru, cum ca ar trebui sa platesc ceva", a spus aceasta. "Nu am stiut ca pentru copil trebuie sa depui un impozit pe venit sau ceva de genul asta, mai ales ca e vorba de niste sume infime", a declarat si tatal Alexandrei.

In apararea evazionistilor sare si directorul Teatrului Municipal din Focsani, actorul Sorin Francu. "Pur si simplu au uitat sa depuna declaratiile la termen. Sunt atatea probleme grave in tara asta si acum, ca niste copii au uitat sa-si depuna o hartiuta la finante devine o mare nenorocire", a declarat acesta.

Vladescu: ANAF nu functioneaza intotdeauna asa cum ar trebui

In ceea ce priveste cazul de la Focsani, unde fetita de 11 ani a fost amendata pentru ca nu si-a platit taxele, Vladescu a recunoscut ca ANAF nu functioneaza intotdeauna asa cum ar trebui.

"ANAF nu este atat de eficient pe cat vrem si lupta cu evaziunea in Romania este extrem de complicata. Imi pare rau ca nu dati si exemplele cu sutele de tone de produse confiscate. Acesta este un caz exrtem de suparator si trist, aici e un exces de zel in aplicarea legii si va fi analizat si se vor lua masuri", este de parere ministrul de Finante. Sursa: Mediafax.

Nu vi se pare ca seamana intrucatva cu postarea anterioara ?

4 comentarii:

pheideas spunea...

Stiu eu pe cineva, care ar spune: "Asa le trebuie, legea trebuie respectata !".:)

simonacratel spunea...

Nu pot sa cred!

Laura spunea...

...Romania e tara tuturor posibilitatilor!

PowerPrafGirl spunea...

e de-a dreptul jenant! inca o dovada ca tara e condusa de retardati, iar aceeasi retardati debiteaza legi aberante facute pentru noi, fraierii. ei oricum le incalca in mod constant. vai mama noastra cum si unde am ajuns! hotii de gaini la puscarie si Vantu cu ditamai trustul media, defiland nonsalant in fata amaratilor pe care i-a jefuit! fiscul nu-l vede nici pe el, nici pe altii de tagma lui. ne bat tot noua, marilor infractori, la usa! :(