sâmbătă, 12 iunie 2010

superba romanie 5

Dimineata, pe TV, mi-a atras atentia un reportaj. Era vorba despre comuna Comana si drumul judetean care trece prin localitate. N-ar fi fost cine stie ce, insa cu trei saptamani in urma am fost pe-acolo. Si nu numai atunci, ci cam in ficare an trec de trei sau patru ori pe acolo, in drum spre padure sau manastire. BTW - amatorilor de offroad le recomand intrarea din DN5 prin dreptul comunei Mihai Bravu. Celorlalti, de la rond sa faca stanga spre Gradistea.
In reportaj, primarul din Comana povestea cum a facut drumul fara ajutorul statului, adica a celor de la Administratia DN, dupa ce zece ani s-a rugat de ei, trimitandu-le zeci de adrese. De fiecare data primea acelasi raspuns, ca nu sunt bani. Drumul ajunsese ca dupa bombardament. Vazand asta, primarul s-a hotarat sa rezolve singur problema. A sunat pe la prieteni, a apelat la sponsorizari si altele; cert e ca pana la urma a asfaltat 3 km de drum.
Ce credeti ca a patit ? Administratia Nationala a Drumurilor - Giurgiu, l-a dat in judecata pe temei ca ar fi executat lucrari pe domeniul lor, si in acest sens l-a sanctionat cu o amenda de 3000 lei. Ba mai mult, il soma ca in termen de 30 zile sa aduca drumul in starea initiala.
Nu e superb ?
Judecand la rece si fara emotii, cei de la CNADNR au perfecta dreptate ! Cum e posibil sa vina cineva si sa execute de la sine putere lucrari pe proprietatea lor ? Toate lucrarile trebuie sa urmeze un demers legal, sa se tina licitatii, sa se aloce fonduri de sute de milioane de euro, si apoi numai firmele agreate au dreptul sa execute lucrari. Ce, e tara lui Vlad Tepes, in care oricine face ce vrea ?:))))))

3 comentarii:

Veve spunea...

Ruşine să îi fie. Nu ştia că tranşeele de pe drumuri fac parte din cultura şi istoria contemporană a României? Eu propun să fie exilat:))

În fine. Sunt de acord că există nişte legi care interzic modificarea habitatului natural al României fără autorizaţie de la organele (in)competente, dar hai să o luăm puţin logic. Se ducea omul frumos la Administraţia Naţională a Drmurilor din Giurgiu şi le punea pe masă problema pentru a 184638035-a oară. Ce se întâmpla? Se suiau toţi, împreună cu Berceanu, în betoniere şi se ducea şi asfaltau drumul respectiv. Am nişte dubii în privinţa asta. Omul măcar a avut un scop nobil:D

pheideas spunea...

@veve, fii convinsa, daca i-au dat amenda, e pentru ca a stricat niste planuri, si nicidecum pentru ca "a incalcat legea". Sa fim seriosi, in Ro, legea e doar o lozinca pentru a masca interese.
Daca cei de la drumuri erau bine intentionati, cel mult ii strangeau mana tovaraseste.
...
Stiu ca ai fost malitioasa. :))

Veve spunea...

E şi asta o variantă. Deşi nu prea îmi pot da seama ce planuri ar putea avea cu un drum "mitraliat". Doar daca nu vroiau să îl bombardeze de tot, să îl umple cu apă, să pună un tobogan acolo şi aşa sa ii facă Water Park lui madame Udrea :P

În fine...Ca să lăsăm gluma şi maliţia la o parte, cel mai probabil aveau ei aranjată o "licitaţie" cu o firmă care urma să asfalteze drumul, afacere din care îşi scotea şi AND-ul un "mic" profit :)