joi, 11 iunie 2009

si banul poate fi iubit ...

Apropo de dragoste si interese financiare. Sunt convins ca multi v-ati uitat la diferite emisiuni cu personaje pitoresti la bucatarie, gen Cireasa de pe tort. Personajele respective erau fete pe la 25 de ani, maritate sau nu, silite sa treaca prin "furcile caudine" ale gatitului.
Mi se pare interesant un aspect si am sa-l exemplific cu ilustra Monica Columbeanu, aparuta si ea la emisiunea amintita.
Pe piata e rezidenta o imensa nebuloasa privind intentiile ei de la inceput. L-a luat pentru bani sau pentru altceva ? Adica ce a iubit mai mult la el ?

Chestia cu banii parca e asa, un stigmat. "Aha, l-a luat pentru bani !". Cred ca provine din mentalitatea traditionala, sa privesti o fata care se marita pentru bani, ca pe o curva. Sunt multe asemanari, dar, totusi, sa nu exageram. Curvele nu iubesc altceva decat banul. Acesta este motivul pentru care multe fete declara la capitolul motive, cu totul altceva, cum ar fi trasaturile interioare: bunatate, tandrete, altruism, frumusete, sex etc.
Nici Monica n-a declarat altceva, si inca sustine sus si tare ca il iubeste pe Iri pentru orice altceva decat banii.
S-o credem sau nu ? Pai sa vedem.
Ati vazut-o la emisiune cum tinea in mana lingura ? Impiedicata rau. Habar nu avea sa gateasca sau sa curete un cartof. Era evident ca nu facuse de multe ori in viata exercitiul acesta. Daca v-ati fi uitat mai atent, pe langa faptul ca nu stia, avea o repusie fata de lucruri injositoare, cum ar fi spalatul unei cratite sau tocatul unui morcov.
A, mi-am adus aminte de o alta faza cu o alta concurenta, cand radea un morcov. S-o fi vazut cu cata pasiune se atasase de el si il freca ... Smile!
...
Ma intreb, tu ca fata, daca vrei sa-ti cladesti viata singura, si nu ti-ai pus in gand sa depinzi de altcineva, presupun ca primul lucru care-l inveti, e sa-ti faci mancare, sa speli o rufa si altele intime. E penibil sa ajungi la 26 de ani si sa nu sti sa fierbi doi cartofi. Pe urma, daca te duce mintea, iti cladesti o cariera si mananci la restaurant. Gresesc ?
Probabil ca Monica noastra s-a gandit din frageda pruncie, ca nu va avea nevoie sa-si gateasca singura. Sau poate nu a gandit deloc. Si daca nu a gandit ea, ca mi se pare firesc ca la 18 ani sa nu gandesti prea mult, cine a a gandit in locul ei ?. Macar sa-i fi spus: "Fata draga, pune mana si invata sa gatesti, ca intr-o zi o sa fii la casa ta. O sa ai copii si tu. Si cand barbatul va veni de la munca, sa ai ce-i pune pe masa ! ".

Nu, cred ca sunt eu prea logic si am impresia cateodata ca lucrurile se desfasoara dupa un anumit tipar guvernat de bun simt. Cred ca unii oameni nu tin seama de tipare. Pur si simplu nu gandesc mai departe de ziua de maine si isi ghideaza viata pe principiul: "Las' ca vad eu ce fac !". :)
Este foarte probabil ca Monica noastra sa fi plecat la drum cu mainile in buzunar, si cu gandul la merele pe care le va gasi pe dealul Magurei. Si pe drum i-a iesit in cale Fat Frumos cu o decapotabila ...

13 comentarii:

Rontziki spunea...

Asta cu gatitul e cam relativa :) Ca fata, cand incepi sa-ti cladesti viata singura, muncesti sau inveti pentru a avea o ocupatie care sa-ti permita, nu neaparat restaurante, dar sa te intretii...si, in paralel, inveti din mers tot felul de chestii, cum ar fi responsabilitatea, sa ai evident grija de tine si de o casa, dar nu neaparat sa gatesti...Bine, spunand asta, nu ma refer la a nu fi in stare sa cureti un cartof sau la a avea cunostinte si indemanare elementare la gatit, dar nu mai inveti, ca pe vremuri, sa faci n feluri de mancare :)

pheideas spunea...

De acord cu tine.

Unknown spunea...

@rontziki - mai, ce-mi place username-ul asta !
Ei , aici suntem pe aceiasi lungime de unda.
Dar daca te casatoresti cu un barbat gurmand =)) , ai murit incet :), ce cartof , ce morcov...=))

@pheideas - le impletesti rau de tot:),am spus bine ca ai mintea pusa pe moatze, tu mai crezi in femeia ideala.
Cam greu in vremurile astea.
Prin natura meserie , am stat mult printre tineri, saracutii sunt la furat, fetele cel putin nu viseaza decat barbati cu bani si masini pe care sa-i iubeasca si atat. Cand dau de greu se duc fuguta la mamicuta si se plang de barbat ca nu-i bun.
Dar ce-ti veni, frate?
Hm, am senzatia ca tu cauti ceva...:)

pheideas spunea...

@MagicStorm, nu te-ai inselat, ca fiecare om de pe pamant, imi caut legenda personala. Ghici care-i ! :)))

pheideas spunea...

@MagicStorm, te-am prins ! Bag mana in foc ca tu te-ai casatorit iubind omul, si mai putin averile lui. :))) Asa-i ?

Rontziki spunea...

@Magic Storm: Multam, provine de la o porecla din copilarie :)
Nu risc sa ma casatoresc cu un barbat care sa vrea o femeie doar la cratita, ca nu cred ca m-ar lua vreunul de-asta :)))

pheideas spunea...

Iar mie nu-mi plac femeile casnice. Si de gatit, imi place sa gatesc, sa inventez mancaruri. E o pasiune de-a mea, printre multe altele :))

Unknown spunea...

Sincer , nici mie nu-mi place sa stau la cratita , in schimb am avut o mama exigenta si m-a invatat tot ce se poate invata in domeniul asta .
Ce bine mi-a prins......

Unknown spunea...

@ pheideas - Ma faci sa rosesc !
Da , m-am casatorit cu omul... desi nu m-am indragostit din prima, iubirea nebuna a venit pe parcurs.
Averile nu-ti folosesc la nimic atunci cand lipseste flacara iubirii.

pheideas spunea...

MagicStorm, am impresia ca noi apartinem unei alte generatii, cu alte valori. Suntem o alta specie.

Unknown spunea...

@pheideas-...daaa, una pe cale de disparitie. Ar trebui sa fim protejatide lege.=))

pheideas spunea...

Stati linistite, va va proteja timpul. Nimic nu e nou sub soare si multe-s trecatoare. Probabil ca mi-ai citit postarea "omul - profunzime vs. superficialitate". Intotdeauna vor fi oameni care vor cauta sa obtina cat mai mult, cu cat mai putina truda. Dar totul are un pret. Stii de cate ori am vazut si auzit replici de genul: "Nenorocitule, te-am suportat ani de zile. M-ai pacalit. Mi-ai zis ca-mi dai si nu mi-ai dat !". N-ai vazut si circul cu Moculescu & Mariana ?

Rontziki spunea...

@pheideas: mie chiar imi place sa gatesc, dar nu o fac atat de des cum se proceda pe vremuri, dar nu mi-ar placea sa fie considerata o latura esentiala a mea :)))
@MagicStorm & Pheidas: facem parte din generatia a carei religie sunt sentimentele si a fi, nu lucrurile si a avea...iar eu ma bucur sa vad, cu ocazia blogarelii :), ca generatia asta inca numera multi oameni, pentru ca ce vad zilnic in jurul meu, ma dezamageste uneori in "anormalitatea" mea :)