luni, 16 februarie 2009

Eu ... in stele

"Nativul Gemeni este sensibil, energic, comunicativ, iubeste schimbarile; este sociabil, dar adesea indecis. Un nativ Gemeni este mobil, se adapteaza usor, este curios, interesat de multe lucruri, este mediatorul înnascut. Este sociabil si cauta permanent latura vesela a vietii. Bunatatea, talentul diplomatic si negustoresc si usurinta în exprimare îi permit sa abordeze cu succes multe domenii. Nativului Gemeni i se poate reprosa orice în afara faptului ca ar fi plicticos. Activ si creativ, el cauta fascinantul si neobisnuitul. Minte extrem de rar, pentru ca nu are nevoie se se ascunda.

Nativul cu Ascendent in Gemeni este schimbator si capricios, dar, spre deosebire de nativul din zodia Gemenilor, reuseste sa ramâna cu picioarele pe pamânt. Pentru el, totul este un exercitiu intelectual, tot ce vede si tot ce i se intâmpla trebuie pus la indoiala si dovedit cu argumente logice sau cu fapte concrete. La fel de multe intrebari isi pune si despre propria persoana, astfel incât ajunge sa isi cunoasca foarte bine limitele.
In relatiile cu ceilalti, nativul cu Ascendent in Gemeni este entuziast si plin de verva. Ii plac la nebunie discutiile pe orice tema, care il stimuleaza intelectual. In relatiile sentimentale, simte nevoia de independenta si nu suporta posesivitatea si gelozia.

Barbatul Gemeni este o fiinta gregara, o buna companie, care iubeste petrecerile si oamenii. Mintea lui este neobosita, întelegerea rapida, îi place sa comunice, are simtul umorului si replica scînteietoare. Nu suporta rutina sub nici o forma, iubeste libertatea si miscarea.

Pare a nu îmbatrâni, nici psihic nici fizic, ca si când, asemeni lui Faust, ar fi încheiat un pact pentru mentinerea tineretii vesnice. Ba, mai mult, adesea se comporta de parca ar fi ancorat într-o eterna adolescenta. Când îi place o fata, îi face curte într-un mod aproape rudimentar, fara chitara si serenade: "Vrei? OK!" sau "Nu vrei? Cu atât mai rau pentru tine". Nici ca se poate mai simplu si mai "baietesc" decât atât. Esential pentru el este sa se feresca de pasiune, sa nu se implice sentimental.

Barbatul Gemeni este întrucâtva îngrozit de necesitatile emotionale. Este un cerebral, iar sexualitatea nu joaca un rol principal în viata sa, cu toate ca dispune de ceea ce psihologii numesc "aperceptie", adica stie cum sa declanseze reactiile, aducându-si astfel partenera pe culmile extazului.

Barbatul Gemeni este exasperant, fermecator, dar niciodata obositor. Nu este nici gelos, nici posesiv, si i se pare monstruos sa vrei sa pastrezi o femeie doar pentru tine. Nu îsi refuza nici o aventura, dar când porneste "la vânatoare" nu e mânat de instincte sexuale, ci de vesnica lui dorinta de nou. Aproape intotdeauna il excita inteligenta partenerei. Oricat de frumoasa ar fi o femeie, daca nu ii va face fata, in cele din urma o va ignora.

Într-o buna zi, însa, gaseste de cuviinta sa se aseze la casa lui, iar atunci îsi alege o femeie inteligenta, practica, cu simtul umorului si care sa-i înteleaga si sa-i împartaseasca preocuparile intelectuale."


Maimuta de pamant - 1968

" Aerul si pamantul, doua elemente de contrast, isi dau mana sub acest semn zodiacal. Libertatea si statornicia, dezinvoltura si rigurozitatea, pasarea in zbor spre taramuri indepartate care se intoarce intotdeauna la cuibul sau de piatra.

Social:
Maimuta de pamant este o persoana mai putin atasata propriului eu si se poate devota usor binelui altora, fara a tinde sa exploateze gesturile sale. In plus va interveni cu o expansivitate usor de sesizat, dublata mai mereu de acte de caritate dezinterezate. Dar orice Maimuta de Pamant gaseste in acest tip de a se manifesta si un mare dusman, atragand asupra sa ura reala a celor mai slabi ca ea.

Familia:
Familia este paradisul sau, menirea pentru care exista si pentru care munceste asa cum poate, clipa de clipa, grijuliu si iubitor. Este cald si protector fata de cei pe care ii iubeste si face tot ceea ce este posibil sa ridice permanent standardele de viata ale familiei (deseori si din urma faptului ca vrea sa se individualizeze). Dar sa nu uitam ca si pamantul se cutremura cateodata.

Dragostea:
Maimuta de Pamant nu suporta constrangerile. Sta alaturi de cineva, intr-o relatie, numai pentru ca ea vrea asta, si nu ca i se impune. Isi alege bine partenerul inainte de a pleca la drum, si dupa ce a plecat, are deplina incredere in el si merge pana la capat. Iubeste profund, mai mult mintea decat trupul.
In dragoste nu are limite. Este capabila sa-si implineasca cele mai nastrusnice fantezii, dar numai alaturi de partenerul sau de viata. Cei ce nu-l cunosc, pot interpreta gresit dezinvoltura sa.

Spirit:
Dorinta de a ajunge cat mai repede la Dumnezeu, fara a avea sansa sau puterea de a gasi drumul adevarat, vor face ca Maimuta de Pamant sa fie deosebit de vulnerabila in fata oamenilor care nu au "treaba" cu legea, principiile divine si moralitatea. Deseori el va fi un individ ce poate fi extrem de usor de speculat de catre cei "fara suflet" care, ulterior, nu vor face altceva decat sa rada de cel ce i-a ajutat altruist si benevol iar ei, in schimb, l-au "ucis" sau altele asemenea. In astfel de situatii este bine ca maimuta noastra sa nu isi uite propriile principii. Oricum, cei ce i-au facut rau, este bine sa se fereasca din calea ei pentru totdeauna. Are tendinta de a se certa o singura data.

Profesie:
In general avem de a face cu un individ bine instruit, autodidact, gata de a face totul in directia profesiei alese. Problemele sale apar din faptul ca tinde prea mult sa ii multumeasca pe superiori prin perfectiune asa cum pe subalterni ii "sufoca" prin ajutorul sau real dezinteresat.

Element de echilibrare majora pentru nativul Maimuta, Pamantul va influenta semnificativ aspiratiile practice si functionale. Acesta va deveni mult mai inclinat spre ocupatii stabile si fara posibilitate de a fi afectate de viitor, capacitatile sale de a acumula sau de a crea un mediu fertil pentru el si cei din jur, avand toate sansele de a ajunge la finalitate. "

2 comentarii:

Unknown spunea...

Felicitari pentru blog.Si mie mi-ar placea sa am unul, dar nu am reusit sa-mi fac unul..inca.Poate cand si daca vin vremuri mai bune.
Interesant!

pheideas spunea...

@Diana, e musai sa scrii, nu e suficient sa-l faci doar. :))