luni, 31 ianuarie 2011

H2O - combustibilul viitorului


In realitate este vorba de H2O, in care s-a introdus un polimer, care disociaza molecula de apa, extragand si izoland Hidrogenul. Rezulta astfel doua molecule, care sub influenta caldurii se recombina, formand din nou apa + energie, desigur. Cat de simplu e ... :))
Cercetatorii britanici de la Rutherford Appleton Laboratory au creat un combustibil sintetic pe baza de hidrogen, care nu produce emisii poluante.

Pretul acestuia ar urma sa fie de aproximativ un euro pentru un galon (3,7 litri), informeaza www.manufacturingdigital.com. Vestea cea mai buna este ca este ca acest combustibil ar putea fi utilizat de autovehiculele obisnuite si aparitia sa pe piata s-ar putea produce in doar trei ani.
Profesorul Stephen Bennington, seful proiectului, spune ca hidrogenul este, in anumite sensuri, combustibilul perfect. Are de trei ori mai multa energie decat benzina si in urma arderii nu ramane decat apa.
Compania a gasit o modalitate low-cost de pastrare a hidrogenului, incluzand amestecul de hirdogen in granulele unui polimer nanoporos. Rezulta un combustibil sintetic revolutionar, format din granule foarte fine care poate fi turnat in rezervor.
“Am realizat granule care pot fi folosite la autovehicule si inlocuiesc combustibilii pe baza de petrol”, spune Stephen Volker, de la Cella Energy. “Primele cercetari arata ca granulele pot fi folosite in masinile aflate pe piata fara a fi necesare modificari ale motorului”, adauga Volker.

0 comentarii: