joi, 11 februarie 2010

reduceri de s'valentine

Ce-mi plac reducerile din perioadele de sarbatori ! Aproape toate firmele se ingramadesc sa faca reduceri. Unele, intr-adevar, si ma refer la magazinele de haine, fac reduceri, in medie cu 20%. E o industrie, care functioneaza in toata lumea. Nu mai zic ca la altii 20% e pretul final ...
Cel mai mult si mai mult imi plac cele cu reduceri de 2%.
La noi, in sublimul stil al taranului scapatat, reducerile sunt cat se poate de mici, uneori sfidand ridicolul. De ce spun in stilul taranului - sa nu zic al prostului ? Pentru ca clientul nu se ingramadeste sa cumpere, iar profitul nu e cel scontat. Se mizeaza mult pe prostirea cumparatorului. Daca vad "promotie" au impresia ca vor da navala.
"La o comanda de zece milioane, primiti cadou un tricou !", sau "La produsul X primiti bonus o husa de plastic !". :))))
Cam asa se fac promotiile la noi !

Articolul mi-a fost inspirat de o promotie lansata de o celebra firma de vanzari aparatura foto. De S'Valentine dau o reducere de ... 2%. "Pentru ca stim ca vrei sa faci un cadou persoanei iubite, X iti ofera un discount de 2%. ". Sa calculam ... la un produs de 500 lei (cam pe-acolo se invart preturile lor), 2% inseamna 10 lei. Oare merita ? :)
La fel e si cu fidelizarea clientului. Se da 1%. De cat ar trebui sa cumpar, ca sa merite ? Mai bine n-ar mai spune ... Cat de dobitoc sa fii, sa nu-ti dai seama ? :)

1 comentarii:

Rontziki spunea...

În mod excepţional, ai o leapşă de la mine, care cred că, tot în mod excepţional, îţi va plăcea :)