joi, 7 mai 2009

casuta piticilor

O casa ecologica












Ce ziceti de idee ?

12 comentarii:

Angela Ribus spunea...

Genial. Cu asa o casuta, vreau si eu sa fiu pitic.

Unknown spunea...

foarte fain...superb

pheideas spunea...

Da, e superb ! Merge o cabana undeva. Si terenul nici nu e scump, ca e in panta. Imi trag net, imi las barba a-la Robinson si imi iau si o ... Smile! Pardon, o astept pe Alba ca Zapada. Hai hooo, Hai hoooo ! You have to let me go ... ! Ha ha ha ha !

Călin Hera spunea...

Chiar mi-ar plăcea o căsuta din-asta. Ăia de acolo, de-au proiectat-o, o si vând?

pheideas spunea...

la noi nu face nimeni asa ceva, iar in lume, daca sunt 20 de case. repet, nu e greu. o mana de prieteni si un cap de inginer, pot face asa ceva.

pheideas spunea...

nu stiu, am primit pozele pe mail, fara detalii, doar cu avantaje, care dealtfel sunt evidente. pot sa-ti spun eu daca vrei mai multe. in primul rand, nu te costa mai mult de 10 - 15.000 lei. baza e lemnul, care e de calitatea III - ptentru ca e stramb. restul e pamant. am vazut mai demult pe discovery pe unii care si-au construit asa ceva. mai precis, 5 prieteni au dat o mana de ajutor. a fost o distractie de-o vara. esential la o asemenea casa e drenajul apelor pluviale. adica in jurul casei faci un canal colector, cu posibilitati de curatare. apa se aduce dintr-un bazin de retentie aflat in amonte, iar curentul de la trei panouri solare, o turbina eoliana sau pe apa, daca amplasarea o permite. fundatia e bine sa fie solida, intrucat structura de rezistenta e destul de flexibila, iar zona de amplasare poate presupune deplasari de teren. sa nu apara crapaturi in pereti. un ex. la vechile case maramuresene, intreaga structura se aseza pe barne de brad sau fag, inaltate bolovani de rau asezati pe pat de lut. peretii sunt din paianta - lut. aici se pot folosi cele mai nastrusnice solutii de armatura: de la paie, fibre vegetale (canepa), la cele animale (lana). acoperisul, inainte sa fie acoperit cu pamant si iarba, e musai sa fie hidroizolat cu solutii moderne, si prevazut un sistem de colectare a apei eficient. restul e fantezie si distractie. smile!

Rontziki spunea...

Superb! Mi-a declansat imaginatia :)...ma si vad band cafeaua pe iarba in fata casutei sau chiar deasupra casutei :))), citind intr-un coltisor cald din interior si savurand un puternic miros de iarba si lemn...

pheideas spunea...

da ! inca tin la principiul ca ... casa este un organism viu, care respira odata cu noi. si ce poate fi mai placut sa fii inconjurat de elemente primordiale: pamant, apa, aer, natura.

Rontziki spunea...

si ai mare dreptate! casa este cumva un organism viu...o casa, oricat ar fi de derapanata, rezista atata timp cat e locuita, in vreme ce o casa cat de cat ok se derapaneaza daca nu mai e locuita...

ixtab spunea...

Seamana cu casuta hobbitului din lord of the rings :)

pheideas spunea...

Prefer casuta lui Iancu din Vidra de Sus.

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Mi-as dori si eu o casuta din asta ! :)