luni, 30 iulie 2012

beheheheeee!

Concluzie: ce am inteles din referendum ? In primul rand am vazut niste maimutoi USL, in frunte cu Antonescu, care disperati sa puna mana pe puterea absoluta (nu comentez motivele) au uitat sa verifice "scara". S-au imbulzit catre trei odata si, cand scara s-a rupt, au cazut gramada. La capatul celalalt, Basescu, satisfacut, le-a batut pumnii in ciuda. Cuprinsi de euforia victoriei la alegerile anterioare, au ignorat numarul de alegatori maxim care se pot prezenta la vot, cei care pot vota favorabil, cei care voteaza impotriva si cei care se abtin. Au uitat sa-i adune pe toti. Daca ar fi avut putintica rabdare si minte, ar fi observat ca nu au nicio sansa sa obtina majoritatea ceruta. Si, probabil, ar fi asteptat sa schimbe legea bine ticluita de Basescu dupa "dusul rece" din 2007. Dar ei s-au grabit la "placinte" cu naivitatea unor copii de gradinita. In aceeasi plasa au cazut toti cei care s-au dus la vot, cu increderea in niste oameni care stiu ce fac. Tot cu aceeasi inocenta au uitat sa puna cap la cap datele din referendum cu cele din datele politiei. Daca ar fi facut-o, nu s-ar mai intreba acum cati alegatori sunt - 15 sau 18 milioane ?
La esec au mai contribuit si declaratiile euforice, ale lui Antonescu in special, care ba isi dadea demisia, ba nu si-o dadea. Oamenii l-au vazut ca pe un smecheras de doi lei prins la furat cirese, si nu ca pe un presedinte responsabil. Daca as fi liberal, i-as cere demisia urgent. Pentru ca, in realitate, oamenii simpli au perceput cu totul altfel referendumul. Au inteles ca au de ales intre Basescu si Antonescu. Mai ales ca ultimul a avut grija sa se suie pe tribune, in loc sa isi tina gura. Per ansamblu, weekendul a semanat cu scena din povestea lui "Petrica si lupul" cand, ... lupul n-a venit, ci a asteptat in padure sa-i pape pe toti.
Pe reversul monedei a tronat chipul unui Basescu putin iritat. "Circul" mi-a dat posibilitatea sa-i vad pe cei din jurul sau. Am vazut un MRU, care alataieri se batea cu caramida in piept, dandu-se mare aparator a intelectualitatii impotriva unei clase politice corupte, iar ieri, atarnand jumatate pe geamul PDL-ului, flutura "hartia igientica" a lui Basescu. L-am perceput ca pe un om cult si integru. Se pare ca am gresit si, in realitate, nu este decat un oportunist. Apoi au aparut iar lichelele in frunte cu Videanu si Blaga, iar pe langa, pupincuristi noi precum Mihai Neamtu, care o strangea tandru pe Monica Macovei. N-am vazut-o pe Udrea ! Cred ca si-a facut bagajele.:)
In concluzie, tot ce s-a intamplat imi confirma parerea ca nu avem clasa politica, ci doar o sleahta de smecheri prosti, gata de orice sa puna mana pe ciolan, si care reusesc sa pacaleasca de fiecare data o alta gramada, de amnezici. USL ar trebui sa-si asume esecul, si nu sa trambiteze chestia cu majoritatea. Si o alta concluzie, mai personala - pana cand n-o sa vad vreunul ca a facut cu adevarat ceva, pentru oameni si mai putin pentru buzunarul lui, n-am sa mai votez in veci. ... vezi tot

joi, 26 iulie 2012

cand cateii vorbesc

In fata unui ochi atent nu te poti ascunde. El va observa absolut totul - in ce stare sufleteasca se gaseste cineva (tristete, bucurie, implinire, dezamagire sau altele), financiara, sanatate, locul pe care il ocupa in timp si spatiu etc. Pe aceste observatii se bazeaza si prezicatoarele care, mai apoi, ne uimesc cu "stiinta" lor.
Stiati ca sunt fapte, fiinte sau lucruri care ne tradeaza ? Un exemplu sunt animalele de companie.
Te intalnesti cu cineva si iti zice: vreau un catel ! Te uiti la ea sau el, si ti se aprinde beculetul. Incerci sa il convingi ca un animal este o responsabilitate, pe care si-o asuma pentru multi ani inainte. Ca, catelusul dragalas va creste si, intr-o buna zi, se va face ditamai dulaul de 100 kile. Nu poti sa zici: gata, nu mai vreau ! Un animal il tii pana la sfarsit. Dar e inutil. I s-a pus pata ca vrea catel si basta !
Dar de ce vrea catel ? Normal ca raspunsul e perfect paralel cu adevarul, pe care in 90% din cazuri nici respectivul nu il recunoaste. Dar il "simte".
Ei bine, un catel reprezinta fiinta care umple spatiul dintre ea si ceilalti. De ce exista acest spatiu ? Pentru ca un aspect din trecut face ca el sa ramana deschis. Si nimeni nu il va putea inchide in afara de "proprietar". Din pacate, putini recunosc si constientizeaza acest aspect, si tot din pacate, tot ei incearca sa dea vina pe ceilalti, pe timp, pe luna, stele, catei si altele, pentru tot ce li se intampla. In doua cuvinte, personajul se simte singur.
Atunci isi ia un animal de companie: catel, pisica, shinshila si lista continua descrescator pana la broscute si pestisori.
Pentru o femeie, un animal de companie mai inseamna ceva, foarte delicat si matern - copilul pe care nu il poate avea, din motivele amintite. Mai bine, pentru ca daca il are, il va pretui ca pe un bibelou. :)
La barbati e la fel, dar mai rar, ei inlocuind singuratatea, de regula, cu o bere sau o amanta.
Cam acestea sunt motivele pentru care vedem des: vedete ciufulind catei, soti stand pe canapea cu un catel pufos intre, personaje anonime de pe fb sangand in brate o scumpete de bichon, sau cate o domnisoara superba plimband prin parc ditamai ogarul.
Stiti ce ma intristeaza mai mult ? Faptul ca bietele animale ajung pe strada sau parasite in cine stie ce curte, jigarite si abandonate de stapani care nu sunt in stare sa isi poate de grija lor, dar altora. ... vezi tot

marți, 24 iulie 2012

ba votez !

Ba votez ! Basescu aseara ... din memorie: daca castig, ii bag la puscarie ! Va imaginati ce circ va fi ? Ponta si Antonescu vor fi acuzati de lovitura de stat si altele. Pe urma, dupa ce ii termina pe toti, in frunte cu Voiculescu si Patriciu, il pune iar pe MRU prim. De data asta, pa opozitie ! De cand e omul asta la putere, nu l-am vazut o data sa zica: oameni buni, hai sa ne asezam si sa vedem cum scoatem tara din criza ! A, uitasem, a declarat ca Romania e in criza. La inceputul anului, cand era PDL, parca nu era .... :). Acum, brusc, am intrat in criza.
Dupa cunostintele mele, printr-o lovitura de stat, se preia puterea si se interzic anumite drepturi constitutionale. Insa daca ma gandesc bine, ma intreb, cum dracu au dat lovitura de stat, cand ei ma cheama la referendum ? Am crezut ca omul asta s-a potolit nitel si i-a venit mintea la cap. Ori dimpotriva, tembelul e in stare sa iste razboi civil, numai ca sa se razbune pe clica de uzurpatori. Adica pe cei care au indraznit sa atenteze la tronul Mariei Sale. Hopa, asta se crede tzar !
Cred ca ma voi duce la vot, mai mult de frica nebunului ! :) ... vezi tot

luni, 23 iulie 2012

nu votez !

Daca ma intrebati acum, cu cine votez duminica, va raspund scurt: CU NIMENI ! Sa va spun de ce ... pentru simplul motiv ca nu ma reprezinta niciunul din cei doi candidati. Ei nu imi protejeaza interesele si ii doare in cot cum si daca traiesc - asta s-a vazut cu varf si indesat in anii trecuti. Nu ii intereseaza decat clicile de hoti in funtea carora se afla. Sa puna mana pe putere, cu orice pret. Nu au niciun program economic de iesire din criza, nu au bani, nu au nimic in afara de o acerba dorinta de putere, de furat fonduri europene si de razbunare.
Prin urmare, nu am sa ma duc la vot ! Nu vred ca va conta, insa daca si altii vor face la fel, cred ca va fi mai bine. O sa sariti si o sa ziceti ca, cu Basescu la Cotroceni si USL la guvernare va fi haos. Asa am zis si io la inceput, insa pe urma mi-am dat seama ca va fi mult mai bine decat cu USL peste tot la furat. De cand sunt la guvernare nu am vazut nicio reforma fundamentala, o masura viabila cu bataie lunga, ci doar cosmetizari timide, facute de ministri nepregatiti si plini de "bube". Si o continua propaganda ( a se citi "pieptanare"), cand tara si lumea ard in pragul colapsului. L-au suit pe Basescu pe post de sperietoare si il tot plimba sa sperie prostii.
Basescu are inca putere in DNA, ANI si alte structuri de justitie. Dupa parerea mea va fi un fel de jandarm. Vor zbura dosare si condamnari, mai ceva ca la revelion. E rau ? Io zic ca e bine. Poate daca se vor omori intre ei, vom avea si noi un pic de liniste sa ne vedem de-ale noastre. Si la sfarsit vor ramane mai putini.
Istoria mi-a aratat ca statul, prin cei care au parvenit, a facut mai mult rau aceste tari. Pe de alta parte, in cele cateva zile de cand e "presedinte", Antonescu a demonstrat ca are capul nepotrivit pentru o astfel de palarie. Parca e un casetofon care canta aceeasi melodie cu "jos Basescu !". Si tare mi-e teama ca dupa ce o va termina, nu are alta caseta pregatita.
Am spus ca nu voi vota. Rectific, voi vota, dar un vot nul. Asa, ca sa iasa la numaratoare. ... vezi tot

cu calul ce-ai avut ?

Daca nu sunt si alte motive, decizia de a demite pe generalul Opris de la conducerea STS mi s-a parut una stupida. Un fel de "cu calaretul am inteles, insa cu calul ce-ai avut ?". Pun pariu ca, daca va intreb cine este presedintele Romaniei, nu veti sti sa raspundeti. Ei, cam in postura aceasta a fost pus bietul om - sa aleaga cum "vrea sa moara". Mi se pare teribil de stupid sa te razbuni pe Basescu, batandu-ti joc de viata si cariera unui om nevinovat. Un gest imatur din partea unui om care se vrea presedintele Romaniei. La ce sa ma astept in viitor ? ... vezi tot

vineri, 20 iulie 2012

cine e de vina ?

Am observat o oarecare superficialitate in abordarea unei chestiuni intens mediatizate, si anume actul de plagiat. Toti neavenitii isi dau cu parerea, incepand cu ziaristii platiti (adica ziaristii), si terminand cu tanti Florica de la etajul cinci. Nu contest actul de plagiat, adica de furt intelectual, cu care datorita meseriei ma confrunt foarte des, ci cu eticheta pe care cei amintiti o pun celui in cauza. Cred ca e la mintea cocosului faptul ca vina e oarecum impartita. Sa zicem ca ma apuca damblaua sa imi dau doctoratul in stiintele comunicarii. Normal, imi aleg un indrumator, profesor, iar la sfarsit, o comisie, tot de profi, isi dau cu parerea. Daca doctorandul, adica io, sunt loaza, insa obtin titlul de doctor, cine e de vina ? Dupa parerea mea, comisa si in primul rand indrumatorul. In cazul lui Ponta, nen-su Adi. Gresesc ? Si despre interventia policului in scandal. Aruncarea stigmatului asupra lui Ponta, si ignorarea principalilor vinovati, dupa parerea, arata clar scopul actiunii, acela de a-l da jos, si mai putin relevarea unui act imoral. ... vezi tot

marți, 3 iulie 2012

previziuni europene

Uniunea Europeana nu a fost gandita ca o uniune economica cu mecanisme de reglare, ci ca o uniune financiara. Mai precis, de jaf financiar si speculare. Totul a fost directionat intr-un singur sens - de luat, si nu de pus la loc ! Imprumuturile s-au dat pentru cumparare de marfa si speculari imobiliare, si nu pentru dezvoltare. Uitati-va numai cum s-a produs aderarea Romaniei si pe ce criterii "economice" s-a facut ... :) Germania tipa acum prin vocea partidelor radicale ca: "de ce sa platim noi ?". Pai, nu ei au furat pana n-a mai ramas nimic ? E usor sa zica acum, dupa ce 22 de ani au exploatat resurse din tarile emergente, ingropandu-le in datorii si prosperand pe seama lor, fara sa puna nimic in loc, descurcati-va ! Insa fara sa isi dea seama, Germania Olanda si alte tari centrale, daca renunta la Europa extinsa isi vor taia craca. Prosperitatea li s-a datorat tocmai Spaniei, Italiei, Greciei si atora. China si US in schimb, au recunoscut acest adevar si inca trag semnale de alarma. Cat timp o vor mai face ? Cat timp vor mai astepta ca Europa sa se trezeasca si sa nu mai astepte o minune ?
Parerea mea e ca Europa se va prabusi, mai devreme sau mai tarziu. Nu exista mecanisme de reglare economica, nu exista strategii, nu exista nimic ! Acum se tiparesc bani si se amana deznodamantul. Euro se va devaloriza in raport cu celelealte monede. Nu asa repede, pentru ca $ si Yuanul depind de Euro inca. Dar pe masura ce restul lumii isi va reduce expunerile pe Europa, sa ne fereasca Dumnezeu ! Deja marile corporatii pleaca din Europa si se muta in Asia, US si Rusia. Se inchid fabrici in Germania, Franta, Olanda etc. Saracia se va extinde din centrul Europei spre periferie, exact ca in istorie, pentru ca, pe masura ce periferia se destrama, centrul va ramane fara resurse. Ca tot veni vorba de istorie, Germania, Olanda si alte tari foste coloniale, se comporta exact ca acum 100 de ani. Dovada ca n-au invatat nimic ! Sau n-au avut interesul ...
Daca Romania, ca tara emergenta, va avea o sansa, ea nu va fi in UE, ci in restul lumii. ... vezi tot

luni, 2 iulie 2012

o tar' de drumetie

O escapada de doua zile la Busteni. Trezit la ora 7.00. Motzait pana la ora 9.00 ... timpul trece greu. Spalat, papat, cu greu urnit pe traseu pe la 11.00. Poteca urca prin padure spre Costila. Transpir din greu, dar e fain. In jur natura e superba. Pasarici de toate felurile imi gadila privirea si timpanele. Transpiratia se prelige abundent. Camasa e uda pana in chiloti. Raman la bustul gol. Ma gandesc sa fac nudism, dar mai coboara cate un turist si se sperie. Din cand in cand cate un popas pe muschi de padure. Sticla cu apa de izvor e nepretuita. Se face ora 12.00 si urcusul parca nu se mai termina. Cate un luminis apare precum Fata Morgana. Pe la 1.00 ajungem in poiana Costilei. Iarba proaspata se apleaca usor sub adiere de vant. Brazii falnici strajuiesc pana pe culmi. Totul seamana cu un sanctuar vechi pazit sus de varful cu acelasi nume. Nudism pana pe la 3.00 pm. Echipat si coborat in Valea Cerbului. Jos: mare de corturi, masini, gratare, muzica poporala, mult praf ridicat de jipane si teren minat cu hartie igienica. La 5.00 pm ajuns inapoi. Ce greu a trecut timpul !
...
Azi, sculat, papat, frezat, k.., calarit masina ... ups, cand s-a facut 12.00 ? Calculator, mailuri, clatit privirea pe situri ... si e deja 4.00 pm ???!!! Cand a trecut timpul asa repede ? ... vezi tot