vineri, 23 martie 2012

domnia, prostia si fudulia s-au nascut in Romania

Tot o stire de pe biziday, emisiunea lui Moise Guran, de pe programul 2 al TVR. ... Cica operatorii hotelieri de pe litoralul romanesc nu mai vor turisti straini, pe motiv ca "strica piata" si ies in pierdere. Nu mi-a venit sa cred cand am auzit. Cum adica, strica piata ? Care piata ? Parca se plangeau ca au hotelurile goale, ca nu le vin turisti si altele.
Si au venit cu explicatii, de mai era putin si cadeam din fotoliu. Intrebati de reporteri, au spus nonsalant ca tur-operatorii straini, adica cei care vin cu un an inainte si negociaza preturile cu hotelurile, cer preturi prea mici, si ies in pierdere. Iar daca vor si all-inclusive, ies in paguba rau de tot, ca arunca mancarea. Tot ei mai vor si personal calificat, care sa vorbeasca limbi straine, servicii pe masura, plaje curate si alte pretentii mult prea mari pentru ce pot sa ofere. Pai, si ce faceti, i-a intrebat reporterul ? A, nu e o problema, noi ne scoatem banii de la turistii romani. Ei nu sunt atat de pretentiosi la mancare si servicii, si dau usor 35 Euro pe noapte, fata de 15 cat ne cer nemtii.
Auziti bai fratior; sa-mi sara telecomanda ! Bulgarii se zbat sa ofere orice si oricat, ba sunt in stare sa iti faca si pedichiura gratis, grecii saracii, ce sa mai vorbesc, si noi ne treziram din varful capitei ca ... stiti, noi nu servim. Bine a zis cine a zis ca, domnia, prostia si fudulia s-au nascut in Romania.
Dupa ce m-am dezmeticit, am realizat ca au dreptate. Romania nu se afla pe Pamant, ci altundeva, in alt spatiu din galaxie. Ce treaba avem noi cu Europa, Africa si turismul ? Noi suntem deasupra tuturor ! :))
Las' ca se duc prostii pe litoral. Ia sa vedeti, cum da caldurica, A2 e plina. Adevarul e ca majoritatea trogloditilor care se bat pe mici si bere, nici nu merita all-inclusive. Dupa ce toata viata au intins kktu pe faianta, sa le dai acum sapun parfumat, ii bagi in spital. Nu-mi spunea un prieten care a fost la bulgari ... cand au vazut mancarea, au dat navala precum vandalii, de n-a mai ramas felie pe masa. Si-au umplut farfuriile cu mancare, iar dupa ce s-au balacit in ea au aruncat-o. Bietii bulgaroi, baieti fini, scoliti de nemti, si-au facut cruci . Au zis ca asa ceva n-au vazut nici in Siberia.
Nu, la prosti nu le trebuie calitate. Rahatul trebuie sa fie mult, stralucitor si dat la tembelizor. Restul nu conteaza. :) Traiasca Romania ! ... vezi tot

statul - cel mai mare evazionist

Statul este cel mai mare evazionist ! N-am sa va dau exemple cu baieti destepti si fonduri deturnate, ci despre o stire pe care am urmarit-o aseara pe biziday. Pur si simplu m-a umflat rasul. Spunea de Xeroxul din incinta Administratiei Financiare a sectorului 6, de pe strada Popa Tatu din Bucuresti. Il stiu de 20 de ani. Acolo gasesti toate tipizatele de care ai nevoie, contra cost, desigur. Nu s-a dat niciodata chitanta sau bon. E si firesc, cum sa ceri bon pentru 1 leu ? Dar leu pe leu se aduna, chiar sub ochii celor de la finante. Ochii celor care te someaza cu executari silite daca nu platesti taxele. Cum spuneam, Xeroxul cu pricina functioneaza exact de 20 de ani. Culmea stiti care e ? Faptul ca tipizatele ar trebui sa fie gratuite. Daca intrebi sau ceri vreun tipizat, chiar functionarii te indruma spre subsol, la Xerox. Cine e in spatele afacerii ? E usor de ghicit !
La intrebarea telefonica a reporterului, seful Administratiei cu pricina a raspuns de parca atunci ar fi aflat: "Cum ? N-am stiut, vom verifica ... !". De-aia radeam. :) ... vezi tot

miercuri, 21 martie 2012

din ciclul traiesc in Romania

Unii dintre voi, probabil, sunteti la curent cu procesul intentat lui Adrian Nastase, privind spaga primita de la consulul Romaniei in China. Potrivit rechizitoriului, martorul (initial invinuitul) Ioan Paun, fost consul, a trimis suma de 118.650 USD soţiei sale, care îi depune la DNA, această suma reprezentand corpul delict al infractiunii, deci o dovadă directă.
Va fi Nastase condamnat, sau nu, cum cer procurorii ? Va ganditi ca ... gata, l-au prins ! Ei bine, avocatii lui Nastase au descoperit ca seriile bancnotelor care constituie corp delict, si care sunt prinse la dosar (incerc sa-mi imaginez cum poti sa prinzi la dosar 120.000 $), nu corespund cu cele tiparite pana in 2004, ci au serii din 2006. La intrebarea avocatilor, procurorii raspund (referindu-se la cel care a administrat dosarul): "nu sunt exact aceleaşi bancnote, pentru că în atâţia ani de unele si-a luat pizza, de altele a băut o bere, dar a completat suma cu bancnote primite din salariul său de exemplu".
Banuiesc ca respectivii schimbau leii in valuta. :)) ... vezi tot

luni, 19 martie 2012

colaje

caricaturicaricaturicaricaturi
... vezi tot

marți, 13 martie 2012

women's talk

- Ce faci ?
- Bine !
- Esti bine ?
- Da !
- Sigur esti bine, nu ma pacalesti ?
- Da, nu !
- Cum da, nu ?
- Sunt bine si nu te pacalesc.
- Nu cred, tu ai ceva.
- Fii liistita, nu am nimic !
Pauza ...
- De ce esti tacut ?
- Nu sunt !
- Ai ceva cu mine ?
- Nu !
- Nu te cred, imi ascunzi ceva !
- Nu iti ascund nimic.
- Nu te cred !
- Asta e !
- Cum asta e ? Spune-mi ce ai !
- Ti-am spus mai ca nu am nimic.
- Binee, am inteles, nu vrei sa-mi spui.
- Ce sa-ti spun ?
- Ce ai ...
- Cred ca sunt putin obosit.
- Nu te cred. Are legatura cu mine.
- Nu !
- Esti un nesuferit!
- De ce ?
- Pentru ca nu vrei sa-mi spui.
- Ce sa-ti spun ?
- Ce ai cu mine.
- Ti-am spus ca nu am nimic cu tine.
- Bine, te cred !
Pauza ...
- Sigur nu ai cu mine ceva ?
:))) ... vezi tot

luni, 12 martie 2012

umberto tomassi


... alias Costi Ionita ... vezi tot

joi, 8 martie 2012

domestic violence

Sa dat legea violentei in familie. Sotii care isi bat nevestele risca sanctiuni severe.
Sa va povestesc o intamplare. Duminica, eram prin Hornbach si, vad un cuplu cu o fetita. Erau trecuti de 35 de ani, bine impracati si nu pareau colorati de natura. La un moment dat, nush cu ce o supara el pe ea. Oricum, ceva minor, de genul - el vroia la cuie, si ea la perdele. Si ea incepe: nemernicule, nesimtitule ... a inceput sa insire tot folclorul. Ba mai mult, l-a faultat si cu doua suturi la tibie, de, sarcul, mai ca s-a ghemuit. M-am uitat la ei ca la urs. Mda, n-am mai vazut demult asa spectacol. Cum ramane cu violenta in familie ?
Cea mai putin afectata parea copila. Cred ca era obisnuita. Din pacate, copiii memoreaza totul. Si, la randul lor, vor copia ce au vazut, in propriile familii. Cand va creste mare, de ea se va indragosti un baiat bun, venit din familie asezata si linistita. Saracul, nici nu va banui ce-l asteapta. :)
Sfat pentru amatori. Cascati bine ochii inainte, ca nu stiti peste cine dati; ce "dracusor" se poate ascunde sub chipuri angelice. Am patit-o ! :) ... vezi tot

miercuri, 7 martie 2012

Ce se ascunde in spatele discursului presedintelui Basescu din Parlament

Ce se ascunde in spatele discursului presedintelui Basescu din Parlament. L-am urmarit cu atentie si la sfarsit mi-a lasat un gust amar. Sa va povestesc ...
Pe de o parte sustine ca doreste dezvoltarea Romaniei, crearea de locuri de munca, si prin prosperitatea firmelor romanesti, sa adune mai multi bani la buget, si pe de alta parte, sustine ca Romania ar trebui sa liberalizeze piata energiei (adica sa creasca preturile - dar numai pentru intreprinderi), sa inceapa exploatarile miniere (vezi Rosia Montana), a gazelor de sist (cu riscul de a otravi natura) si exploatarile din Marea Neagra (la preturi mai mari). Va dati seama ce smecher e ?! Cum poti sa ai crestere economica, firme prospere si locuri de munca, cu energie scumpa ? Cum poti sa ai buget in conditiile in care 80% sau mai mult din aur si gaze pleaca afara ? Avem deja exemplul OMV-Petrom, unde profitul austriecilor se pierde prin insule, an de an, fara ca cineva sa zica nimic. Traian Basescu ne amageste cu prosperitate cand, de fapt, pretul benzinei reflecta cat se poate de fidel grija pe care ne-o poarta. In realitate el nu vrea altceva decat sa favorizeze companiile straine, al caror "angajat" e. Vrea sa liberalizeze piata energiei, in asa fel incat sa platim mai mult. E o aberatie sa credem ca liberalizarea se va face numai pentru firme, cum in mod demagogic sustine. Pana la urma, tot populatia va suporta costul prin pretul produsului finit. Si firmele prin contributia la bugetul de stat.
Pe de alta parte, de curand, domnul presedinte a retrimis in Parlament legea prin care se interzicea companiilor straine exportul de gaze naturale.
"În aceste condiţii, ţinând cont de prevederile pertinente ale Tratatului de Funcţionare a Uniunii Europene, considerăm că impunerea condiţiei valorificării producţiei interne de gaze naturale numai în piaţa internă de gaze, până la diversificarea surselor de alimentare cu gaze naturale din import, contravine libertăţii de circulaţie a gazelor în piaţa internă a Uniunii Europene", se arată în motivarea cererii de reexaminare." Sursa - Mediafax.
Cum poate sa sustina, ca cel mai informat om din tara, ca Uniunea Europeana doreste sa avem o economie libera, privatizata si deschisa strainilor, cand vedem ca toate tarile isi protejeaza resursele si valorile ? Cum poate sa nu isi dea seama ca, desi Uniunea vrea sa deschidem pietele, cand e vorba de buget, fiecare tara e direct raspunzatoare, mai nou si prin tratat ? Ne plateste Uniunea Europeana salariile, pensiile si medicamentele ? Si de cand Uniunea favorizeaza prin acte normative companiile private ? Eu cred ca stie foarte bine aceste lucruri.
Vorbeam de gaze si energie. La noi gazele sunt mai ieftine, si OMV, principalul beneficiar actual, doreste sa le exporte. Iar Romania sa importe scump din Rusia sau cine stie de unde. Vor urma Chevron si EXON. CEZ deja face presiuni pe morile de vant.
Ei bine, acestea sunt motivele pentru care companiile vor liberalizarea, nu chipurile, ca forarea ar fi scumpa, cum a sustinut domnul presedinte in Parlament. Nu mai vorbesc de poluarea cu cianuri si chimicale, derivate din gazele de sist. Se pare ca a fost "convins" de catre cei de la EXON si Chevron. Cum, e usor de banuit.
Si inca ceva. Domnul presedinte a spus ca doreste firme romanesti puternice si competitive pe piata de afara. Pai, daca o firma romaneasca isi cumpara gazul la pretul liberalizat de 500$ mia de m3, cum va mai fi competitiva cu o firma germana, care il cumpara la 150$, direct din Rusia ? Si daca firma romaneasca nu isi va putea vinde produsele, cum va mai face profit si cum va mai contribui la bugetul de stat ?
Stie domnul presedinte ca jumatate din romani au inghetat in aceasta iarna in case ?
Mai vreti dovezi de incompetenta sau rea vointa ?

Nu sunt impotriva economiei de piata si liberalizarii, cum s-ar putea crede din cele scrise. Insa economia Romaniei nu este una functionala cu input si exit echilibrat. An de an avem un deficit de balanta comerciala. Vi se pare ca a invita o companie straina sa extraga resursele tarii si sa le vanda afara la preturi mult mai mari, iar in tara sa ramana 20% din profit, seamana a economie de piata ? Si daca ne luam dupa Traian Basescu, Romania ar trebui sa isi cumpere energia de afara la "pretul pietei".
Si mai am o intrebare : ce presedinte isi otraveste poporul prin sustinerea tehnologiilor de extractie dovedit nocive - vezi cianurile si amalgamul de substante toxice eliberate in natura dupa extractia gazelor de sist ? Cu atat mai mult, stiind ca Uniunea Europeana este in pragul interzicerii acestor tehnologii. Putea sa spuna simplu: voi sustine orice tehnologie curata si nu voi fi de acord cu tehnologiile care imi otravesc tara. Presedintii bulgar si francez au facut-o fara probleme.
In fine, pentru un neavizat, discursul sau a fost unul populist-realist. Dar numai in aparenta. La o analiza atenta vedem realitatea de mai sus, si faptul ca presedintele ales al Romaniei este, de fapt, un dusman al poporului roman. ... vezi tot

candva

Pentru cei nascuti in anii '60-'70 ... un frumos memento. ... vezi tot