duminică, 27 februarie 2011

În Ziua Moşilor de Iarnă

Am gasit intamplator pe blogul Mirelei o "nestemata a sufletului" ...

Ceasornicul s-a oprit la jumătatea orei, pauză de linişte.
Mâinile conturau ideile ignorând ţârâitul telefonului.
În hol era frig şi pe cărări erau munţi de zăpadă.
Venisem din oraşul spre care mergeau, în convoi, bunicii
să ducă nepoţilor, sarmale şi lumânări aprinse de Moşi.
Cănile cu vin le lăsaseră la poarta cimitirului
de sufletul morţilor neştiuţi şi plecaţi fără lumânare din lume.

Realizez cât de mult zgomot fac uneori oamenii.
Ideile tremură-n maini precum cercuri rotitoare de ape.
Unde te duci, ţâncule, aşa plin de promoroacă?
Ai canon să faci cărări pentru florile de gheaţă ?
Ai grijă să nu tulburi zborul îngerilor de la sfatul cu Moşii de Iarnă!

Mă duc să mă rog pentru mama şi fratele meu!
Sunt în spital “la Italia”, fratele meu e bolnav.
Are mânecile hainelor lungi şi privire senină.
Mă înconvoaie-n suflet de milă,
ochii rotunzi
mari
albaştri
cât cerul exilat într-o cană de lut pictată cu grijă.

Mâinile se-ntorc obosite-n poală.
Aşa zăboveau femeile în clipele de linişte absolută
când pruncii dormeau stăpâni peste Ţara cu Vise.
Focul ardea în sobă, aburul pâinii învăluia oamenii toţi
în timpuri cu munţi de zăpadă printre care erau gulliveri
în ţări cu pitici,
cu elfi,
cu îngeri.

Cealaltă jumătate a orei o prefac în lumină.
Din gânduri ard lumânare.
În vechiul cimitir las morţilor, troiţă,
o farfurie şi o cană
să-si odihnească sufletele pe cărarea florilor de gheaţă
în Ziua Moşilor de Iarnă.
... vezi tot

duminică, 20 februarie 2011

patologia shoppingului

Am fost ieri in IKEA. M-am dus cu doi prieteni sa cumparam cate ceva. Am nimerit la ora pranzului, cand un sfert din oras se imbulzeste in malluri sa manance. Nu conteaza ce, sa fie ieftin. Cred ca in magazin erau cateva mii de "flamanzi", calcandu-se sa apuce cremvusti de 1 leu si dupa cele doua meniuri finlandeze la "impinge tava". M-am amestecat... si eu printre ei, dupa care am dat roata prin magazin. Fratilor, am vazut shoppingul in plenitudinea lui patologica. Sa vedeti cu cata pasiune mangaiau, ba o strecuratoare, ba o farfurie, un castron sau o lingura, de ziceai ca acasa mananca cu destele din oala. Zaboveau, chemau consultatii - nevasta, soacra, cumnatul ... "Ce zici draga, nu-i asa ca ne trebuie ?". Cosuri pline ochi de toate prostiile, absolut inutile.

Tot ce se intampla in majoritatea magazinelor nu are nicio legatura cu necesitatile unor minti sanatoase. Cu mici exceptii, desigur. Majoritatea se duc la shopping sa se simta bine. Este singura distractie. Cand sa ies din magazin, mi-am adus aminte ca am pierdut ceva. Zapacit, am dat roata cu privirea sa caut CRIZA. Si criza, nicaieri ! :))) ... vezi tot

tot din Rusia

Si tot din Rusia ...
... vezi tot

din Pravda


Depsre puterea vindecatoare a rugaciunii.

Expertii rusi in femomene paranormale au facut un experiment alaturi de cercetatori si au ajuns la concluzia - cunoscuta, de altfel, de credinciosi - ca oamenii pot să se vindece, într-adevăr, în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin.

“O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg. “Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei.”, declara el pentru Pravda.

Profesorul Slezin a făcut ceva incredibil si anume a măsurat puterea rugăciunii, folosind o tehnica speciala, recomandata de alti cercetatori in domeniu, cu care a colaborat, dar si energoterapeuti. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit, pe care l-a denumit “stingerea, sau inchiderea completă a cortexului cerebral". Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută.

Pe măsură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută “trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană. Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică. "Practic nu mai exista nicio forma de stres", dupa cum observa cercetatorul rus. "iar stresul este responsabil de majoritatea bolilor. Boala apare mai intai la nivelul capului si apoi coboara in organ pe fondul slabirii campului energetic."

Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizează tensiunea şi valorile analizei sângelui. Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobâl, instrumentele de măsură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.

Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos. Proteinele virusurilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ: omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire. A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate net inferioare. Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă. Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale. cercetatorii japonezi au demonstrat ca apa isi modifica stuctura cristalina in prezenta anumitor sentimente umane precum dragoste, ura, invidie, suferinta, rugaciune, meditatie etc. Apa sfintita de rugaciune este cea mai pura apa ca si forma de cristal, este practic nealterata si este "apa vie".

Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca… Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi. “Apa distinge nivelul de credinţă al oamenilor.”, spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.
... vezi tot

rostul


Bradut Florescu, unul din "vechii" publicitatii romanesti, in 2010 si-a incheiat contractul cu Realitatea Catavencu, unde coordona strategia de comunicare a grupului, si a plecat in Thailanda.

IATA CE ARTICOL A SCRIS, DUPA CE A PLECAT :

Rostul
Romaniei i-a disparut rostul. E o tara fara rost, în orice sens vreti voi. O tara cu oameni fara rost, cu orase fara rost, cu drumuri fara rost, cu bani, muzica, masini si toale fara rost, cu relatii si discutii fara rost, cu minciuni si înselatorii care nu duc nicaieri.

Exista trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia (batranii), pamantul si credinta.

Batranii
Romania îi batjocoreste cu sadism de 20 de ani. Îi tine în foame si în frig. Sunt umiliti, bruscati de functionari, uitati de copii, calcati de masini pe trecerea de pietoni. Sunt scosi la vot, ca vitele, momiti cu un kil de ulei sau de malai de care, dinadins, au fost privati prin pensii de rahat. Vite slabe, flamande si batute, asta au ajuns batranii nostri. Caini tinuti afara iarna, fara macar o mana de paie sub ciolane.
Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolositi. O fonoteca vie de experienta si întelepciune a unei generatii care a trait atatea grozavii e stearsa de pe banda, ca sa tragem manele peste. Fara batrani nu exista familie. Fara batrani nu exista viitor.

Pamantul
Care pamant? Cine mai e legat de pamant în tara aia? Cine-l mai are si cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei sustine un program care se intituleaza "Sufficiency Economy", prin care oamenii sunt încurajati sa creasca pe langa case tot ce le trebuie: un fruct, o leguma, o gaina, un purcel. Foarte inteligent. Daca se întampla vreo criza globala de alimente, thailandezii vor supravietui fara ajutoare de la tarile "prietene".
La noi chestia asta se numeste "agricultura de subzistenta" si lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca taranii sa-si cumpere rosiile si soriciul de la hypermarketuri frantuzesti si germane, ca de-aia avem UE.
Cantatul cocosilor dimineata, latratul vesel al lui Grivei, grohaitul lui Ghita pana de Ignat, corcodusele furate de la vecini si iazul cu salcii si broaste sunt imagini pe care castratii de la Bruxelles nu le-au trait, nu le pot întelege si, prin urmare, le califica drept niste arhaisme barbare. Sa dispara!

Din betivii, lenesii si nebunii satului se trag astia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pamant, ca nu erau în stare sa-l munceasca. Nu stiu ce înseamna pamantul, cata liniste si cata putere îti da, ce povesti îti spune si cat sens aduce fiecarei dimineti si fiecarei seri. I-au urat întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineata si plecau la camp cu ciorba în sufertas. Pe toti gangavii si pe toti puturosii astia i-au facut comunistii primari, secretari de partid, sefi de puscarii sau de camine culturale. Pe toti astia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de mila, de sila, crestineste.

Credinta
O mai poarta doar batranii si taranii, cati mai sunt, cat mai sunt. Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de îmbracat, greu de dat jos, care trebuie împaturit într-un fel anume si pus la loc în lada de zestre împreuna cu busuioc, smirna si flori de camp. Pus bine, ca poate îl va mai purta cineva. Cand or sa moara oamenii astia, o sa-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu.

Avem, în schimb, o varianta moderna de credinta, cu fermoar si arici, prin care ti se vad si tatele si portofelul burdusit. Se poarta la nunti, botezuri si înmormantari, la alegeri, la inundatii, la sfintiri de sedii si aghesmuiri de masini luxoase, la pomenirea eroilor Revolutiei. Se accesorizeaza cu cruci facute în graba si cu un "Tatal nostru" spus pe jumatate, ca trebuie sa raspunzi la mobil. Scuze, domnu parinte, e urgent.

Fugim de ceva ca sa ajungem nicaieri. Ne vindem pamantul sa faca astia depozite si vile de neam prost pe el. Ne sunam bunicii doar de ziua lor, daca au mai prins-o. Bisericile se înmultesc, credinciosii se împutineaza, sfintii de pe pereti se gandesc serios sa aplice pentru viza de Canada .

Fetele noastre se prostitueaza pana gasesc un italian batran si cu bani, cu care se marita. Baietii nostri fura bancomate, joaca la pokere si beau de sting pentru ca stiu de la televizor ca fetele noastre vor bani, altfel se prostitueaza.
Parintii nostri pleaca sa culeaga capsuni si sa-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct si cancer pentru multinationalele lor, conduse de securistii nostri.

Suna-ti familia, pune o samanta într-un ghiveci si aprinde o lumanare pentru vii si pentru morti.

Sa traiesti !

Bradut Florescu.

Se pare ca a preluat-o de la Dan Puric.

Când te desparţi din vina ta, încerci o vreme să te lupţi cu ireversibilul, îţi dai seama că n-are sens, te lamentezi de formă şi renunţi. Când te despartţ din vina celuilalt, ai nevoie de o perioada de timp ca să înţelegi ce s-a întâmplat.
Iei povestea de la capăt, pas cu pas şi te chinui să pricepi ce n-a fost bine şi unde ar fi trebuit ca lucrurile să apuce pe alt drum.

La fel se întâmplă şi atunci când te desparţi de ţara ta. Dezamăgit, înşelat, mânios, îndurerat. Nu ţi-e uşor s-o laşi. Ţara şi mama nu ţi le alegi. Te aşezi pe celaăalt mal al lumii şi cauţi răspunsul: ce s-a întâmplat cu ţara mea de-am fost nevoit s-o părăsesc.

României i-a dispărut rostul. E o ţară fără rost, în orice sens vreţi voi. O ţară cu oameni fără rost, cu oraşe fără rost, cu drumuri fără rost, cu bani, muzică, maşini şi toale fără rost, cu relaţii şi discuţii fără rost, cu minciuni şi înşelătorii care nu duc nicăieri.

Există trei mari surse de rost pe lumea asta mare: familia, pământul şi credinţa.

Bătrânii. România îi batjocoreşte cu sadism de 20 de ani. Îi ţine în foame şi în frig. Sunt umiliţi, bruscaţi de funcţionari, uitaţi de copii, călcaţi de maşini pe trecerea de pietoni. Sunt scoşi la vot, ca vitele, momiţi cu un kil de ulei sau de mălai de care, dinadins, au fost privaţi prin pensii de rahat. Vite slabe, flămânde şi bătute, asta au ajuns bătrânii noştri. Câini ţinuţi afară iarna, fără măcar o mână de paie sub ciolane.

Dar, ce e cel mai grav, sunt nefolosiţi. O fonotecă vie de experienţă şi înţelepciune a unei generaţii care a trăit atâtea grozăvii e ştearsă de pe bandă, ca să tragem manele peste. Fără bătrâni nu există familie. Fără bătrâni nu există viitor.

Pământul. Care pământ? Cine mai e legat de pământ în ţara aia? Cine-l mai are şi cine mai poate rodi ceva din el? Majestatea Sa Regele Thailandei susţine un program care se intitulează "Sufficiency Economy", prin care oamenii sunt încurajaţi să crească pe lângă case tot ce le trebuie: un fruct, o legumă, o găină, un purcel. Foarte inteligent. Dacă se întâmplă vreo criza globală de alimente, thailandezii vor supravieţui fără ajutoare de la ţarile "prietene".

La noi chestia asta se numeşte "agricultură de subzistenţă" şi lui tanti Europa nu-i place. Tanti Europa vrea ca tăranii sa-şi cumpere roşiile şi şoriciul de la hypermarketuri franţuzeşti şi germane, că d-aia avem UE.
Cântatul cocoşilor dimineaţa, lătratul vesel al lui Grivei, grohăitul lui Ghiţă până de Ignat, corcoduşele furate de la vecini şi iazul cu sălcii şi broaşte sunt imagini pe care castraţii de la Bruxelles nu le-au trăit, nu le pot înţelege şi, prin urmare, le califică drept nişte arhaisme barbare. Să dispară!

Din beţivii, leneşii şi nebunii satului se trag aştia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pământ, că nu erau în stare să-l muncească. Nu ştiu ce înseamnă pământul, câtă linişte şi câtă putere îţi dă, ce poveşti îţi spune şi cât sens aduce fiecărei dimineţi si fiecărei seri. I-au urât întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineaţa şi plecau la câmp cu ciorba în sufertaş. Pe toţi gângavii şi pe toţi puturoşii aştia i-au făcut comuniştii primari, secretari de partid, şefi de puşcării sau de cămine culturale. Pe toţi aştia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de milă, de silă,creştineşte.

Credinţa. O mai poartă doar bătrânii şi ţăranii, câţi mai sunt, cât mai sunt. Un strai vechi, cusut cu fir de aur, un strai vechi, greu de îmbrăcat, greu de dat jos, care trebuie împăturit într-un fel anume şi pus la loc în lada de zestre împreună cu busuioc, smirnă şi flori de câmp. Pus bine, că poate îl va mai purta cineva. Când or să moară oamenii aştia, o să-l ia cu ei la cer pe Dumnezeu.

Avem, în schimb, o variantă modernă de credinţă, cu fermoar şi arici, prin care ţi se văd şi ţâţele şi portofelul burduşit. Se poartă la nunţi, botezuri şi înmormântări, la alegeri, la inundaţii, la sfinţiri de sedii şi aghesmuiri de maşini luxoase, la pomenirea eroilor Revoluţiei. Se accesorizează cu cruci făcute în grabă şi cu un "Tatăl nostru" spus pe jumătate, că trebuie să răspunzi la mobil. Scuze, domnu părinte, e urgent.

Fugim de ceva ca să ajungem nicăieri. Ne vindem pământul să facă ăştia depozite şi vile de neam prost pe el. Ne sunăm bunicii doar de ziua lor, dacă au mai prins-o. Bisericile se înmulţesc, credincioşii se împuţinează, sfinţii de pe pereţi se gândesc serios să aplice pentru viză de Canada .

Fetele noastre se prostituează până găsesc un italian bătrân şi cu bani, cu care se mărită. Băieţii noştri fură bancomate, joacă la pokere şi beau de sting pentru că ştiu de la televizor că fetele noastre vor bani, altfel se prostituează până găsesc un italian bătrân cu care se mărită.
Părinţii noştri pleacă să culeagă căpşuni şi să-i spele la cur pe vestici. Iar noi facem infarct şi cancer pentru multinaţionalele lor, conduse de securiştii noştri.

Sună-ţi bunicii, pune o sămânţă într-un ghiveci şi aprinde o lumânare pentru vii şi pentru morţi.

Dan Puric - mai 2010
... vezi tot

joi, 17 februarie 2011

acum e momentul sa cumperi !

Cand cineva iti spune sa cumperi, cu siguranta are un motiv serios sa vanda.:) E logic, nu ? Vad fel si fel de anunturi "Vand aur. Acum e momentul sa cumperi !". Normal ca acum e momentul, cu o mica specificatie - anuntul nu e pentru "baietii destepti" ci pentru "gugustiuci". La fel a fost si cu apartamentele. In orice afacere, cineva trebuie sa castige si altcineva sa piarda. In general "chilipirurile" sunt tinute secret.

De doi ani, de cand sunt abonat pe "Imopedia", celebrul site al agentiilor imobiliare, am pierdut foarte multe "super-oferte". Pana de curand, nu exista news-letter in care sa anunte ca "criza" a luat sfarsit, si ca la anul preturile vor reveni pe culmi.:)

Tot ce e in jur e marketing, croit sa pacaleasca "prostii". Absolut totul, de la social si politic, la business. Pana si la televizor vad stiri "fabricate". Azi vezi o stire, cum ca spitalele stau sa cada, cu gandaci si fantome pe pereti, maine, dupa ce MS a anuntat ca le inchide, vezi spitale curate, noi-noute, si o gramada de asistente cu pancarde in curte. Te intrebi, cine castiga din toate astea ? Nu va spun, ca stiti foarte bine ! Pentru ce o fac ? Sa vina la putere si sa puna sanatatea pe roti ? Ha, glume de-astea am mai auzit eu ...

Prin urmare, fiti cu bagare de seama si nu credeti tot ce vi se spune. As spune sa nu credeti nimic altceva, decat ce vedeti cu ochii si cu mintea voastra. :) ... vezi tot

sâmbătă, 12 februarie 2011

iarna in Bucuresti

restul aici ... vezi tot

culorile toamnei


restul aici ... vezi tot

sâmbătă, 5 februarie 2011

foarte interesant !

... vezi tot

draga mama si tata,


Draga mama si tata,
Mânuţele mele sunt încă mici, de aceea nu te aştepta la perfecţiune când fac patul, când pictez sau când arunc mingea.
Bucură-te că m-am chinuit să mă leg singur la pantofior, chiar dacă n-a ieşit decât un nod. Nu uita că sunt la început de drum. Ai răbdare cu mine. Şi nu mă limita inutil.
Nu te enerva când întreb prea mult, câteodată acelaşi lucru. Eu nu cunosc lumea din jurul meu. Fă-ţi, te rog, timp şi pentru mine, explicându-mi ce ştii despre lumea aceasta.
Nu mă compara mereu cu fraţii mei, cu colegii sau cu oricine altcineva. Niciodată nu voi fi la fel ca alţii. Sigur am şi eu ceva special, fă-ţi doar puţin timp şi vei vedea şi părţile mele bune.
Nu voi fi pentru multă vreme copil, lasă-mă să-mi trăiesc copilăria şi să mă bucur de ea. Lasă-mă să mă joc!
Fii înţelegător cu greşelile şi stângăciile mele. Poţi să-mi critici faptele, fără să mă critici ca persoană! Nu mă face să mă simt vinovat pentru că nu sunt aşa cum ai visat.
Nu ţipa la mine. Aud şi înţeleg foarte bine, chiar dacă uneori nu vreau. Putem discuta civilizat tot ceea ce dorim să ne spunem. Nu folosi forţa cu mine - o să cred că doar forţa contează. Nu mă cicăli permanent - s-ar putea să nu-ţi mai dau atenţie.
Sunt copilul tău şi tu eşti părintele meu. Acceptă-mă şi iubeşte-mă aşa cum sunt.
... vezi tot

vineri, 4 februarie 2011

ganduri

... vezi tot

hello. My Name is favour.

Iata cum suna traducerea unei scrisori de intentie in limba romana. Tocmai am primit-o pe mail din Congo ...

Hello.
My Name is favour. I was impressed when i saw your profile and i will like you to email me back to my inbox so that i can se nd you my picture for you to know who i am. i believe we can establish a long lasting relationship with you.
In addition,i will like you to reply me through my private e mail box. This is because i dont know the possibilities of remaining in forum for a long time.
Thanks,waiting to hear from you soonest.
favour.

Bună ziua.
Numele meu este favorabil. Am fost impresionat când am văzut profilul dvs. şi i se va vrea să-mi e-mail inapoi la cutia mea poştală, astfel încât i se poate II tu poza mea pentru tine să ştiu cine i am.i cred că putem stabili o relaţie de lungă durată cu tine.
În plus, i se va dori să-mi răspundă prin intermediul meu privat de e mail box
Acest lucru se datorează faptului că i dont know posibilităţile de a rămase în forum pentru o lungă perioadă de timp.
Multumesc, aşteaptă să aud de la tine cît mai repede.
favoare.


Ma gandeam sa raspund. Poate, cine stie ... Ma mut in Congo. :))) ... vezi tot

sindobatooooo !!!!

... vezi tot

miercuri, 2 februarie 2011

o tara de hoti ?


Tocmai am aflat de la Doamna Codruta Kovecsi - Procurorul Gereral al Romaniei, ca in 2010 au fost inaintate pe rol 3 milioane de dosare penale. La o populatie activa de 9 milioane de locuitori, inseamna o treime.
Tot statisticile spun ca, de regula, din numarul celor care incalca legea, sunt prinsi cam 40%. Poate chiar mai putin. Motivele sunt sunt simple. Pentru ca cineva sa fie prins, sunt necesare controale, flagrante, personal pe teren si altele.
In concluzie, aproximativ 90% din populatia activa a Romaniei incalca legea. Suntem o tara de hoti ? ... vezi tot

instrument muzical

This incredible machine was built as a collaborative effort between the Robert M. Trammell Music Conservatory and the Sharon Wick School of Engineering at the University of Iowa .. Amazingly, 97% of the machines components came from John Deere Industries and Irrigation Equipment of Bancroft , Iowa ....Yes, farm equipment! It took the team a combined 13,029 hours of set-up, alignment, calibration, and tuning before filming this video but as you can see it was WELL worth the effort. It is now on display in the Matthew Gerhard Alumni Hall at the University and is already slated to be donated to the Smithsonian. ... vezi tot

marți, 1 februarie 2011

adiemus

... vezi tot

palladio

... vezi tot