marți, 29 noiembrie 2011

circul de vineri seara

Vineri seara n-am ce face si poposesc pe o emisiune de divertisment foarte populara. Este vorba despre "Dansez pentru tine", unde Bebi, cu sarmul lui debordant, modereaza duelul intre: dansatori si dansatoare, cupluri si Beatrice Vancea - zisa si Curela, dansatori si Fred Astaire, micutul Will si Emiliano Zapatta si, in fine, toata lumea cu toata lumea sub un dus nestavilit de lacrimi si emotii, de zici ca soarta intregului neam depinde pe premiul pus la bataie. De saracul Cornel, nu mai pomenesc, ca el da zece la toti. Am stat ca prostul si mi-am dat palme vreo doua ore. Sau poate trei, ca la un moment dat incepuse sa imi si placa. Tot circul s-a incheiat pe la 1.30 cu eliminarea din concurs a cuplului Aylin si Ovidiu. Vai, cata emotie, cata deceptie pe chipurile tuturor. Se asteptau sa fie altii si, na ca nimerira tocmai ei. Uf ! Lacrimi si durere ! Sperante destramate, rate la banca spulberate. Vreo juma' de ora s-au tot pupat, imbratisat, batut pe sapte, ciufulit etc. Au multumit pe rand coregrafei, sponsorilor, parintilor, colegilor, echipei, publicului, juriului, vremii de afara, lui Dumnezeu, Mos Craciun etc. Apoi ca la comanda toti concurentii au inceput sa planga. M-am mirat, pentru ca, daca castigi, te bucuri, nu ? Nope, nu era in scenariu. Pana si Beatrice Vancea a lacrimat. La despartire, in ovatiile si aplauzele tuturor, au urcat scarile (faina ideea cu tai-tai-ul pe scari) trecand pe sub bolti de trandafiri si intorcandu-se tot la zece trepte sa trimita bezele. Poate o fura si cei de la NASA. Sunt convins ca, dupa ce au iesit din platou, au cautat-o pe tanti Florica, femeia de serviciu, s-o imbratiseze si pe ea si sa planga impreuna.
Se pare ca, cu cat cazurile sunt prezentate mai dramatic, mai lacrimogen, cu atat prind mai mult la public. Iar publicul, de un nivel "telectual" in general redus, inghite cu nesat tot circul. Empatizeaza cu personajele, intra in joc si urmareste cu sufletelul la barbie tot serialul.
Dincolo de circ si gluma am vazut un alt aspect interesant, care seamana izbitor cu eticheta pusa de francezi: milogi si cersetori. Cu alte cuvinte, daca bati unde trebuie, ti se da ! Nu trebuie sa faci altceva, decat sa tzopai si sa impresionezi. Si "romanii au talent" ... mama, mama ! In fine, a fost prima si ultima data cand m-am uitat la asa ceva. Sa dea D. sa nu se inmulteasca emisiunile de acest gen, ca imi fac bagajul. :)

1 comentarii:

Ana Elisabeta spunea...

Eu nu mă mai uit deloc la televizor. Dar mă nimeresc uneori în discuţii de genul "Ai văzut ce note mici a dat Cornel aseară!? Ce l-a apucat? El dădea notele cele mai mari..." Şi-atunci nu mai rezist. Răbufnesc: băăăi, voi chiar nu pricepeţi că aşa e scenariul!? Că are un rol de jucat, că este plătit pentru asta, că trebuie să facă rating... Şi mă îngrijorează că unii confundă la modul cel mai grav realitate cu televizorul.