joi, 30 septembrie 2010

despre fecioare

Am gasit pe blogul unei fecioare o superba descriere a zodiei. Nu m-am putut abtine sa n-o preiau. M-am amuzat copios, pentru ca am intalnit atatea fecioare ... si se potrivesc de minune !

Like a virgin
...Huh! Touched for the very first time... (deja aveti melodia in minte, nu?)...the very first time a fost nasol, dar trecem peste... Nu e vorba de Madonna, aici, care, in treacat fie spus, nu e una din favoritele mele, ci de... voila!, Fecioara din mine. Trebuie sa precizez inca de la inceput ca voi vorbi STRICT despre mine, asa incat Monica si Sara sa nu se simta nedreptatite de judecata mea pripita. Chiar daca voi folosi "O Fecioara", aceasta ... sintagma (stiu ca o sintagma e formata din doua sau mai multe cuvinte, m-am documentat) va fi uzitata cu referire la personalitatea, sa-i spunem, dictata de semnul zodiacal, a posesoarei blogului.
Asadar.... o Fecioara va observa la tine imediat cum esti imbracat, cat de mare ai nasul, daca ai dinti frumosi, cum esti cladit, ce-ti iese pe gura, ce-ti intra pe gura (si cum. Mananci delicat sau grobian?), daca vorbesti corect (oh, mai ales asta!), cum te misti, ce coafura ai, ce culoare de par (si daca te prinde), cum te comporti, cum mirosi si multe altele. Dupa observatie, va incepe sa analizeze. Apoi va pune etichete (zbang!) : esti prost/destept, esti urat/frumos, mirosi frumos/parca nu asa frumos, habar n-ai de limba romana! (ce sa mai zicem de alte limbi...) sau ai, emiti ineptii/ai o judecata sanatoasa, te imbraci ca un cur/acceptabil, te misti ca o lacusta, ratza, urs etc/ai un pas sprinten, de adolescent, n-ai maniere/esti un gentleman, esti finut/din topor, arati ca un cerb impaiat/hm...binisor, esti slaba/parca ar trebui sa mai dai jos, te dai mare si n-ai cu ce (la mine n-o vad, sa fie clar!)/parca te duce capul, asa, un pic...(a se observa cat de zgarcita sunt in aprecieri si cat de generoasa in calificative mai putin laudative. De ce se intampla asta? Hm..... Morbul PERFECTIUNII).
O Fecioara isi doreste ca totul sa fie PERFECT. Lumea trebuie sa fie perfecta, oamenii trebuie sa fie perfecti, lucrurile trebuie sa fie perfecte, strazile, perfect aliniate si curate, Universul, perfect. Si, daca se poate, imuabil, please! Sa nu se miste de la locul lui cu vreun milimetru (si stiu ca nu se poate! Si mor, de incrancenare, incercand sa-l fac io perfect!).
Casa unei Fecioare e aproape perfecta. Fiecare lucrusor sta la locul lui, aranjat, etichetat, impachetat si, eventual, nemiscat. Daca l-ai miscat de acolo, vei deveni instantaneu dusmanul de moarte al acelei Fecioare. Ba, mai mult, membrii familiei vor trebui sa respecte ordinea perfecta a lucrurilor, sa se conformeze acesteia, sa-si gaseasca un locsor, de unde sa asiste nemiscati la ... perfectiune. Va incerca, asadar, cu orice pret, sa impuna ideile sale nebunesti, de kaiser ratat si neluat in seama, oricui se afla in imediata vecinatate a sa. Esti acolo? Te-ai fript! Evident ca nu va reusi in vecii vecilor sa modeleze personalitatea celorlalti dupa chipul si nebunia sa, dar isi va consuma o mare parte din viata in aceasta incercare. Si cu cat se vor incapatana ceilalti sa-i tina piept, cu atat mai indarjita va fi aceasta. Multa energie va fi directionata in sensul aranjarii, ordonarii etc.
Ai invitat o Fecioara la tine acasa? In vizita? Mare greseala! Va observa imediat ca perdelele nu se asorteaza cu mobila, ca ai o culoare ciudata pe pereti, ca n-ai mai schimbat faianta de un veac, ca la baie e umed pe jos, ca nu te speli pe maini cum ajungi in casa (asa cum face ea. Ce dracu', ai pus mana pe barele din autobuz, de care se ating toti aurolacii!), ca usa cea noua de la intrare nu cadreaza cu apartamentul de care n-ai avut grija. In a-i aduce imbunatatiri. Ca iti lasi incaltamintea acolo unde se joaca mititelul de copil (care baga mana in gura dup-aia!), ca atatea lucruri sunt in dezordine in sifonierul tau, si ca tare s-ar mai inhama sa ti le aranjeze, ca doar ii face placere, dar nu prea-i vine sa ti-o spuna. Ca nu te schimbi in haine de casa, ci stai cu alea cu care vii de la munca (pai, treaba-i asta?), ca te certi cu consoarta (numai ea are voie. Aplica dubla-masura. Ea poate sa se certe, tu, nu, ca esti judecat), ca ala micu' are spatele gol (de ce nu-i dai, frate, o bluzita mai lunga?) si altele asemenea.
O Fecioara e geloasa si posesiva pana la sange. Fii prietena ei! Nu te va supara, nu te va stresa, nu te va minti, nu te va lingusi, iti va fi aproape cand ai nevoie, dar.... necazurile tale vor trece prin mintea ei, si prea putin prin suflet. Sa nu crezi ca ... o doare! O umbra a unei pareri de rau in legatura cu necazul tau o va atinge, dar atat. Iti va da sfaturi (necerute), iti va spune vorbe frumoase, iti va arata ca gresesti, te va mangaia, dar nu o va durea sufletul de tine! Totusi, stie sa fie fidela intr-o prietenie si cere exclusivitate. Daca tu, ca prietena a ei, stai in mintea ei, ca un cui inrosit, gandul ei este indreptat catre tine (ca o legatura intre iubiti) in fiecare zi a vietii ei, va avea pretentie de reciprocitate. Daca nu-i raspunzi, si uiti de ziua ei de nastere sau de nume, nu o suni atat de des cat ar astepta (ea nu suna!), nu o tratezi cu respect, te va scoate de la inima cat ai zice "fard de pleoape lila". De obicei are o singura prietena de suflet, restul insemnand cunostinte, amici, vecini, rude, ceva, acolo...
O Fecioara e foarte orgolioasa. Si foarte mandra. In sinea sa se vede aproape perfecta. Stie foarte bine ca nu e asa, dar o minciuna calduta face bine la ego. Intotdeauna.
Va suferi, in schimb, pentru toti cainii de pripas, pentru toti aurolacii necunoscuti, pentru toate babutele cersetoare. Da. Pentru aceia i se va rupe sufletul si va incepe sa tune si sa fulgere impotriva imperfectiunii lumii. Intr-o lume perfecta, astea n-ar avea loc! Va lacrima repetat la filme, alaturi de personaje cu care se identifica. O Fecioara va fi absolut indiferenta si insensibila la durerea ta ("Ti-a murit tatal? Oh, saraca de tine!"), dar va plange vazand un catel ologit si-i va trece un gol prin stomac zarind un vagabond zacand intr-o statie de autobuz intr-o zi geroasa. Pentru ca va sti ca tu ai resurse sa-ti revii, catelul, nu. Si nici vagabondul.
La munca, o Fecioara va fi elementul antisocial, ghimpele din coasta, miezul din dodoasca. Mereu va avea de carcotit impotriva conducerii, impotriva deciziilor, impotriva prostilor si prostiei lor, impotriva nedreptatii. Va considera ca ea poate face lucrurile mult mai bine decat tine si ca nu e decat un accident al sortii ca nu e in locul tau. Isi va sustine parerile raspicat, se va certa cu toata lumea (din te miri ce!), se va uita urat, va avea ceva de spus in legatura cu aproape orice, va considera ca esti un bou agramat pus sa conduca, va deveni incomoda si-si va lua papara, zambete ironice (n-ai cum sa schimbi!), mangaieri protectoare pe cap de la sefe materne si indulgente (lumea ta e utopica. Schimba-te!), admiratie si invidie de la colegi. Pana la urma se va trezi singura.
Daca te vei indragosti de o Fecioara, dracul e al tau! Ala, cel mai negru! Va incerca permanent sa te schimbe, sa te retuseze, sa te aduca la standarde si norme ISO proprii, sa te faca sa joci dupa cum canta ea, sa-ti corecteze toate greselile de gramatica, de vestimentatie, de caracter, de personalitate. Sa te modeleze dupa bunu-i plac. Daca nu-i iese, pleaca bosumflata. Dupa care revine cu arma razbunarii in mana (am eu ac de cojocul tau!) si-ti va repeta la nesfarsit cat de logica e ea, cat de pragmatica si de bun-simt, cat de mult adevar se ascunde in vorbele sale si cat de orb te incapatanezi tu sa ramai, incat sa nu-l vezi! Daca-ti mai pui si lucrurile aiurea prin casa, esti mancat! Weekend-urile langa o Fecioara vor fi cenusii si triste ca anotimpul in care s-a nascut (mai spre sfarsitul lui, adica). De ce sa iesiti din casa? Ei ii e perfect de bine acolo! In casa ei perfecta, simetrica, milimetrica, asortata, curatata, stilizata. Ce poti sa vrei mai mult decat atat? Totul e acolo. Nu poti sa belesti ochii la perdele si sa vezi cat de frumoase sunt?? In plus, intotdeauna va gasi ca distantele dintre clestisorii care sustin perdeaua de galerie nu sunt egale si se va incapatana cu orice chip sa miste acei clestisori pana cand i se va parea ca chiar sunt egale. Nu, nu se va sui pe scara sa le masoare cu rigla! Apreciaza din ochi ( stiti reclama la "Monk", de pe Hallmark? Da, ala sunt io)
O Fecioara indragostita va face parjol. Te va perpeli pe toate partile, te va suci si invarti, te va duce si te va intoarce, va da cu tine de toate granitele simturilor omenesti, te va acuza ca n-o iubesti atat cat te iubeste ea, se va gandi necontenit la tine (nu in sensul ca-i va pasa de tine. Nu. Doar te ai pe tine, ca sa-ti pese de tine insuti), toate gandurile, vorbele, atentia sale vor fi indreptate in directia ta. Daca te-a prins ca te uiti dupa femei pe strada, iti va scoate ochii, ca si corbul (ala criminal, de-l orbi pe raufacatorul crucificat alaturi de Iisus). In viata ei nu va mai conta decat iubirea. Naucitoare, adanca, abisala (ca Groapa Marianelor, hi-hi), perpetua si transformatoare ca un rug. Daca ai curaj sa urci alaturi de ea, te vei schimba. Daca nu, ea va merge mai departe, spre urmatorul care sa-i merite iubirea. Pentru ca o Fecioara nu iubeste de multe ori in viata, dar cand o face, o face total! Ca o vipie, ca o vipera, ca o mare zbuciumata, gata sa te traga in ea, inlauntrul ei, pana la a-i vedea sufletul ala pur si neintinat! Sexual, e timida si cuminte ca o domnisoara de pension. Pana cand te va simti pe aceeasi vibratie cu ea, si atunci... o noapte intreaga nu-i va ajunge, pentru cata perversitate zace in ea! Atunci vor incepe sa-i fuga gandurile catre bacante, orgii, prostituata sacra, bisexualitate, amor cu o femeie, cu o femeie si un barbat, cu doi barbati, si alte nemernicii considerate astfel de catre cel indragostit de ea. Acestea nu vor ramane decat la nivelul de fantezii, dar odata stimulate simturile sale si trezita femeia dinlauntru, va fi ca un arc, iar daca o vei atinge cu un deget (tu, ala pe care ea il vrea) aproape va lesina de placere. O Fecioara stie sa fie feminina 100%. Sau poate chiar mai mult. O Fecioara stie sa te primeasca in ea, sa fie mama care iti lipseste, amanta dupa care tanjesti si, uneori, copilul pe care sa-l mangai (mai rar, sotie :d). O Fecioara nu va incerca sa te domine in pat si-ti va rezerva placerea de a fi barbat. Nu va scoate bice si catuse, haine de piele si alte accesorii, va fi doar ea, frumoasa si nevinovata ca prima femeie de pe Pamant. Te va accepta, vei simti ca nu trebuie sa joci roluri cu ea, ca te-ai intors in caldura care-ti lipsea. Ca te completeaza. Ca va inceta sa te judece si analizeze. Ca poti sa ai incredere in ea. Ca e cea mai femeie dintre femeile pe care le stii!
O Fecioara stie sa vorbeasca pre limba... unora ca femeia de serviciu de pe scara blocului, tanti Leana de pe marginea santului (atentie, nu vorbesc ca ea. Vorbesc CU ea. Prindeti nuanta!), vanzatoarea de la aprozar, taximetristul din taxi-ul galben, va deveni cameleon, fara sa vrea, si se va intelege cu ei. Ii va asculta. Va sti ce sa le spuna. Se va deschide in fata lor. Revers, va detesta toate moacele academice, toate aerele de superioritate, tot parvenitismul, toata sarada asta isterica, toata vorbaria monotona, fara miez, a tuturor potentatilor, umflatilor, gusatilor, academicienilor si altor categorii de pieze-rele! O vei surprinde afisand ea insasi un zambet superior si ironic in coltul gurii. Si te vei simti un pic prost (adica deranjat) in fata ei, daca ai cap cat o gamalie de chibrit, pentru ca stii ca ea te dispretuieste. Zambetul acesta il va tine intr-un buzunar si-l va contura cu buzele ori de cate ori se afla in fata unui fazan intelectual.
O Fecioara e naiva ca un copil de 3 ani. Daca ii spui ca blocul din fata ta peste noapte se transforma in masina de facut paine, te va crede. Daca-i zici ca te cheama "Abramburici Naplovenicescu", va nota asta constiincios in agenda telefonica. Fara nicio tresarire. Daca ii zici ca lucrezi la NSA si ai venit in concediu in tara, va asculta cu gura cascata la tine. Daca ii spui ca azi-noapte te-ai transformat in varcolac si ai fost sa culegi capsuni de pe Luna, o va inghiti si pe-asta. Pentru ca ea e la vedere. Ea nu minte (decat in situatii extreme. Din pacate, intr-o lume imperfecta ne vom lovi si de astea). Si, atunci, ceilalti de ce-ar minti?, judeca ea. La proba contrarie, cand va descoperi minciuna, va rade de tine ca de o curca plouata. Ce-ai facut, ai mintit?, se mira ea candid. De ce? Nu pricep! De ce aveai nevoie sa minti, ca eu nu mint! Si te va baga in mintea ei in categoria celor cu nasu' mare (de mintit. Nu de altceva). De atunci, nu te va mai credita aproape niciodata. Si va face misto de tine aproape de cate ori are ocazia.
O Fecioara iti va arata ce calitati ai, dar, mai ales, ce defecte. Te va bate la cap cu ele neincetat. Iti va scoate ochii cu ele. O Fecioara, desi aparent fara pretentii de vendetta, nu uita si nu iarta niciodata. Iti va aminti cum acum 12 ani ai uitat tu sa-i dai telefon cand ati stabilit. Iti va reprosa ca acum 10 ani ai mancat ciocolata aia din frigider singur (hai, nu ciocolata, ca nu-mi place. Prajitura). Iti va spune de fiecare data cand poate sa aduca un a-propos in discutie, cat de zgarcit te considera ea si cat de nefolositor lumii pare ca esti. Iti va amari zilele cu cum n-ai scos-o tu la restaurant cand tinea ea neaparat.
Mintea unei Fecioare e LOGICA. ANALITICA. PRAGMATICA. DE BUN-SIMT. Si, pe alocuri, inteleapta. Ea cauta mereu sa priceapa "De ce". Incearca sa gaseasca firul rosu. Despica, imparte, clasifica, analizeaza in permanenta. Probabil si cand doarme (mai putin in faza de somn profund). Se spune ca e tot timpul ingrijorata. Daca incerci sa-i arati ca nu exista niciun motiv de ingrijorare, iti va raspunde ca tocmai asta o ingrijoreaza cel mai tare. Nervozitatea intelectuala o macina si incearca sa faca ceva. Se apuca de fumat. Se afunda intr-o carte. Asculta muzica. Sau incepe sa se ingrijoreze. "Dar daca...n-am inteles eu bine?". Ideile o lovesc cu viteza fulgerului. Intr-o discutie se intinde ca o pomana tiganeasca. De obicei vorbeste despre ea. Despre nelinistile ei. Intotdeauna divagheaza. O ia pe rute ocolitoare. Daca esti atent, o poti urmari. Daca nu, si-ti zboara gandul la altele, mai bine o lasi in pace. Are nevoie constant de atentie. Niciodata nu uita de unde a plecat, ideea de baza. Intotdeauna ajunge acolo unde si-a propus. Nu oricine e capabil s-o digere. De obicei, oamenii buni, cu inima calda (femei) sau indragostitii cu ochi blegiti dupa ea. Te va stresa cu toate problemele ei. Problemele ei sunt intotdeauna mari. Si multe. Si fara putinta de rezolvare. Daca le rezolva, creeaza altele. Cu ce s-ar mai ocupa? Ignora cu buna-stiinta tot ce nu intra in arealul ei de interes. Deseori, pe dinafara lucrurilor. Habar n-are de crize, lovituri politice etc. Doar barfele din lumea vedetelor o mai anima. Oamenii nu-i sunt indiferenti, dar si-a creat platosa destul de solida, incat sa n-o mai atinga, altfel ar muri sub apasarea tuturor durerilor omenesti. Ce mai razbate se vede doar cand ii e mila de necunoscuti. Atunci o simti ca se opreste pe strada si se chirceste inauntrul ei, ca sa nu o mai doara.
Detesta IPOCRIZIA. O repereaza imediat, la oricine, si incepe sa-i dea nefericitului la cap cu ea.
Poate sa bicubideze la o chestie pana pe altul l-ar apuca dracii. Poate sa mearga in adanc pana la limita. Poate sa faca ordine si curatenie neintrerupt, ca nu o deranjeaza. Poate sa stearga la o pata pana cand i se pare ca a facut iar parchetul sa luceasca si zambetul sau satisfacut sa se oglindeasca acolo. Nu pricepe cum sunt oamenii atat de dezordonati si... superficiali cu asemenea lucruri importante :d
Natura, arta si sportul o lasa rece. Cum poti sa sesizei natura daca ea trece mai intai prin cap? La fel, arta. Iubeste doar muzica si dansul, ca forme de exprimare artistica. Manifesta lene si apatie in anumite momente. Prefera extremele. Ori prea-prea, ori foarte-foarte. Ce e aia, la mijloc? Mananca dezordonat. Nu e gurmanda, dar apreciaza niste chestii. Are un bioritm surprinzator. Poate sa stea cu ochii beliti cu orele si asta sa n-o afecteze. Nu pune pret pe estetic, cat, mai ales, pe logic. Frumosul inseamna perfectiune. Se devoteza unei cauze sau unei persoane. Simte nevoia sa faca asta. Are morbul adorarii si zeificarii altora. Cauzele trebuie sa fie neaparat umanitare, altfel n-au nicio valoare. Crede in zodiace si eticheteaza lumea si pe ea insasi dupa asta. Totusi, horoscoapele si previziunile n-o impresioneaza, nu se bazeaza pe ele.
O Fecioara e acida, ironica, fina, inteligenta. O Fecioara nu se dezice vreodata de ea insasi. E autentica pana la contopire. Tot cu ea insasi (hi-hi), narcisista. Mai presus de orice iubeste logica, analiza, ordinea si perfectiunea. Intotdeauna va termina o propozitie importanta cu "....., logic".
O Fecioara, zodie de pamant, iubeste pamantul si siguranta. Iubeste banii numai in masura in care acestia ii ofera siguranta, incredere si independenta, altfel, nu pune mare pret pe ei si arunca in stanga si-n dreapta cu ei. Nu e chibzuita.
O Fecioara uraste nedreptatea, injustitia, inechitatea. Acestea-s dovezi ale unei lumi imperfecte.
Are inclinatie pentru lingvistica, gramatica, limbi straine. Prinde din zbor. Iubeste franceza, rusa, germana, chineza, mandarina si dalmata la un loc. Toate au muzicalitate. Comunica usor, vorbeste mult, are rigurozitate (de la patronul Mercur, zeul comunicarii, printre altele). Iubeste cuvintele si prin ele se exprima. Ii plac jocurile de cuvinte, amesteca mai multe cuvinte, din limbi diferite, ca sa spuna ceva. Iubeste poezia din cuvinte, nu poezia din poezie. O Fecioara are nevoie sa inteleaga. Pe sine, pe altii. Al doilea verb, ca importanta, dupa "a analiza", e "a trebui". Intotdeauna trebuie sa ceva.
O Fecioara e un cumul de paradoxuri. O Fecioara isi uraste zodia, pana la un punct, cand incepe sa se puna in acord cu ea insasi si sa inteleaga. Si sa-zi zica aceea ca zodie mai buna ca asta nu avea cum sa capete!
Ah, uitasem : are o fobie fata de microbi, germeni, virusi etc, pe care ar vrea sa-i vada distrusi, desi stie ca-s si ei niste fiinte, dar despre care a citit undeva ca nu fac bine la sanatate; tranteste adevaruri fruste in fata, fara a realiza ca uneori raneste, si nu are o viata sociala cine stie ce, n-o s-o vezi in mijlocul unor petreceri zgomotoase, razand cu gura pana la urechi, ci va sta deoparte si va analiza materialul uman, eventual, preferand discutiile, prieteniile si iesirile 1:1, stiind ca astfel poate sa se desfasoare in fata celui pe care l-a ales pentru a-i povesti viata ei de-a fir a par. Uneori are umor si se autoironizeaza, ca sa n-apuce sa o ironizeze altii. In anumite situatii stie sa fie delicata si sa spuna ce trebuie pentru a nu rani orgolii. Intuieste sensibilitati si empatizeaza cu cei mai putin norocosi, cu probleme. Daca o calci pe coada va sti sa-ti arunce in fata tot ce-a evitat sa-ti spuna, desi a gandit-o, si va renunta la haina subtilitatii, pe care a imbracat-o nu din prefacatorie, ci din finete sufleteasca. Si atunci te va ustura la ficati de ce-ti vor auzi urechile. [Autorul]

As completa cu ceva ... fecioarele asteapta sa pice marul. N-ai sa le vezi urcand sa-l culeaga. Mesajele subliminale, sunt atat de evidente, incat cuvintele sunt inutile - "Tu nu vezi ca ... ? De cate ori trebuie sa-ti spun ?!". Cunosc o fecioara, care de cate ori ma vede, imi spune "cu regret" ca nu ne potrivim. :))
Sexul nu va fi niciodata total, trait pana la vibratie, daca sacul cu rufe e plin, sau a doua zi are de predat o lucrare. Nu se poate concentra ... Fecioarele au intotdeauna agenda cu ... ce trebuie sa faca maine, poimaine, saptamana viitoare etc. Si n-ai sa vezi in veci o fecioara lenevind pe canapea, plictisita.
A, uitasem ! Daca vrei un concediu ratat, propune unei fecioare: "Hai draga sa plecam acum !". Sansele ca agenda sa nu-i fie data peste cap sunt minime. :)) De cate ori n-am auzit rostind cu indignare: "Pai zii si tu, m-a anuntat cu o ora inainte ! Trebuia sa stiu si eu din timp, sa-mi planific ...". Iar timpul ... ufff, timpul e niciodata suficient. :))

... vezi tot

miercuri, 29 septembrie 2010

zodiile si inteligenta

BERBECII au o inteligenţă activă, efervescentă.

Ei sunt puşi mereu pe inventarea a noi sisteme de gândire şi acţiune. Le place să experimenteze noul din plin, iubesc pasiunea şi aventura, astfel că nu stau prea mult pe gânduri, atunci când au de luat decizii sau când trebuie să pornească la acţiune.

De fapt s-ar putea spune, fără urmă de eroare, că Berbecii preferă să acţioneze decât să gândească. Sunt ajutaţi însă de o intuiţie ascuţită şi capacitatea de a se orienta rapid în orice situaţie.

Iau decizii ferme şi se descurcă de minune chiar şi în situaţii de criză. Evident, din cauza precipitării şi a nerăbdării, greşesc deseori, dar asta nu-i face să se schimbe. Gândesc cu o rapiditate uluitoare, de aceea rareori cineva reuşeşte să ţină pasul cu ei.

Când îşi susţin un punct de vedere, sunt foarte convingători, chiar dacă susţin de fapt un paradox. Îi ajută foarte mult farmecul irezistibil, modul direct şi concis de a se exprima, precum şi siguranţa de sine.

Iubesc începuturile, dar nu sunt foarte buni în a continua ceea ce încep.


TAURII sunt ancoraţi în şabloane rigide de gândire.

Semn fix, de pământ, Taurul este acela care nu crede nimic până nu vede cu proprii ochi. Are o inteligenţă practică, orientată spre analiză, observare şi asimilare a informaţiilor. Consideră că acţiunea trebuie să vină numai în urma unei analize riguroase şi a calculării tuturor posibilităţilor care pot apărea pe parcurs. De fapt, acest nativ vrea mereu să se asigure că este în siguranţă şi de aceea îşi asumă doar riscuri calculate.

Când trebuie să facă o schimbare majoră în viaţa lui, trebuie să se pregătească mental, să se obişnuiască cu ideea, lent, în timp, şi eventual să facă acea schimbare pas cu pas. Are, de asemenea, o inteligenţă creatoare ieşită din comun şi un simţ estetic deosebit.

Iluziile şi conceptele idealiste sau filozofice, în mod cert n-au fost inventate pentru sau de către aceşti nativi. Pentru că ei nu pot vorbi sau gândi pe marginea unui subiect, pe care nu-l pot proba şi palpa. Însă odată ce au asimilat o informaţie sau un concept, e clar că va sălăşlui în mintea lui pentru totdeauna.


GEMENII au o inteligenţă vie şi curioasă.

După părerile şi scrierile unora, Gemenii sunt superficiali. De fapt, cred că Gemenii sunt mai degrabă atât de curioşi să afle şi să înveţe câte o fâşie din fiecare domeniu cu care iau contact, încât evident că nu le mai rămâne timp să şi aprofundeze domeniul respectiv. Cu alte cuvinte, ei ştiu câte puţin din toate. Iar darul lor cel mai de preţ nu este atât bagajul imens de cunoştinţe, cât felul în care ştiu să-l aplice, imediat şi eficient.

Gemenii au într-adevăr o inteligenţă vie pe care nu ezită să o etaleze ori de câte ori au ocazia. Vorbesc mult, despre câte în lună şi în stele, au un simţ al umorului şi o mobilitate verbală ieşite din comun şi sunt absolut delicioşi în conversaţie.

Gândesc cu repeziciune, sar de la un subiect la altul cât ai clipi, sunt interesaţi de tot ce îi înconjoară. Le place foarte mult să acumuleze informaţii în timpul călătoriilor. Sunt creativi şi se simt deseori atraşi de artă şi cultură. Sunt foarte buni scriitori şi oratori.


RACII se ghidează după inteligenţa emoţională.

Aceşti nativi sunt plămădiţi predominant din emoţii. Memoria, imaginaţia şi intuiţia sunt darurile de preţ ale oricărui nativ Rac şi reperele după care se conduce în viaţă. E-adevărat că Racii care sunt încă ataşaţi de copilărie şi păstrează încă foarte vii principiile căpătate atunci sunt destul de timizi şi sensibili. Aceştia pot deveni, din cauza emoţiilor intense, precum şi din cauza rănilor din trecut, extrem de subiectivi.

În schimb, Racii ceva mai evoluaţi, care se axează pe latura spirituală, pot descoperi cu ajutorul emoţiilor, din ce în ce mai multe daruri de preţ, care-i ajută să realizeze lucruri măreţe. Imaginaţia Racilor este neîntrecută şi îi ajută în domenii artistice.

Pentru Raci, adevărul propriu vine din interiorul fiinţei, el trebuie simţit la nivel profund, la nivel de emoţie, de suflet. Racul simte pur şi simplu când trebuie să acţioneze şi simte când trebuie să facă o schimbare sau ce alegeri sunt bune pentru el. De aceea, ar trebui să se bazeze pe intuiţie.


LEII operează cu o inteligenţă coordonată de voinţă.

Aceşti nativi îşi construiesc realitatea după cum le place şi după cum vor ei să o vadă. Pe ei îi interesează ceea ce vor şi ceea ce-i ajută să obţină ce vor. Nu stau să se împiedice de detalii şi nici nu apleacă urechea la lucruri care i-ar putea opri din drum. E-adevărat că uneori, gândirea lor, care gravitează în jurul ego-ului puternic, poate fi obositoare pentru cei din jur.

Au o minte focusată pe scopuri măreţe şi sunt dovada cea mai clară că atunci când îţi doreşti ceva, chiar se întâmplă, şi că energia gândului şi imaginaţiei poate materializa. Aşadar, ei nu obosesc niciodată să-şi imagineze şi nici nu renunţă la a lua din viaţă numai ce le place. Gândindu-se intens la ce-şi doresc, până la urmă li se întâmplă. Sunt destul de idealişti, iar cei mai puţin evoluaţi spiritual sunt vanitoşi şi egocentrici.

Gândirea Leului este cuprinzătoare, dar ştie să selecteze doar ceea ce-l ajută să fie creativ, strălucitor şi leader.


FECIOARELE au o inteligenţă analitică.

Nicio zodie nu este mai analitică şi mai logică decât Fecioara. Aceşti nativi operează cel mai mult cu logica şi pragmatismul. Sunt ancoraţi în realitatea imediată, se limitează la a găsi soluţii practice şi viabile, nelăsând loc de dubii sau speranţe inutile.

Fecioara se gândeşte în detaliu şi ia mereu în calcul toate efectele posibile ale acţiunilor ei. Nu-i place să fie luată pe nepregătite şi este foarte reticentă la schimbări. Deseori, creează scenarii fataliste, la care se gândeşte constant şi în care în final ajunge să creadă. Este destul de anxioasă, se îngrijorează din nimicuri.

Memoria Fecioarei este absolut uimitoare, reţinând chiar şi cele mai mici detalii, astfel că deseori cei din jur se roagă ca aceasta să mai şi uite. La capitolul imaginaţie nu stă foarte bine, pentru că nici nu crede că i-ar servi la ceva. Creativitatea pierde teren în favoarea logicii şi preciziei.


BALANŢELE au o inteligenţă comparativă şi diplomată.

Balanţa inventează conceptul „noi” în gândire. Ea nu poate trăi singură, ci are nevoie de alţii pentru a învăţa şi mai ales pentru a face comparaţii. Are o gândire orientată spre diplomaţie şi armonie, găsind mereu cele mai blânde şi diplomate soluţii la orice problemă. Ea trăieşte în context social şi nu concepe viaţa de una singură.

Este foarte creativă, deşi deseori pare să aleagă doar cărările bătătorite. În cazul ei, imaginaţia se împleteşte foarte frumos cu raţiunea. Are o gândire detaşată de emoţii, care poate fi numită gândire socială.

Memoria, evident nu este una în care să încapă detalii. Nu reţine numele unei teorii, dar poate reţine foarte uşor conceptul de bază, dacă o interesează. Caracteristica cea mai frumoasă a gândirii Balanţei este, fără doar şi poate, extrapolarea în tot ce face, de la „eu” la „noi”.


SCORPIONII au o inteligenţă profundă şi misterioasă.

Scorpionul dispune de o profunzime şi o subtilitate a gândirii, pe care celelalte zodii, nu numai că nu le pot practica, ci nici măcar nu le pot înţelege. Inteligenţa acestui nativ este orientată spre idei care distrug şi reconstruiesc în acelaşi timp. Gândirea este plină de înţelesuri subtile şi simboluri. El vede mai mult decât pot vedea alţii şi asociază ceea ce vede cu înţelesuri misterioase, care deschid poarta unei lumi magice, doar de el înţeleasă.

Intuiţia Scorpionului este din nou unică, mergând la rădăcina lucrurilor şi găsind cele mai neaşteptate soluţii la orice problemă, de aceea poate fi un bun psiholog sau un excelent detectiv.

Scorpionii sunt atraşi de tot ce înseamnă mister, tabu, ocultism, secret. Au o memorie foarte bună, mai ales pentru lucrurile care au însemnătate specială pentru ei. Poate ţine minte lucruri care altora li se par fleacuri şi nu reţine alte lucruri, foarte importante pentru alţii.


SĂGETĂTORII au o gândire fără limite.

Când spui Săgetător, spui depăşirea graniţelor, fie că e vorba de graniţe la propriu, fie că e vorba de graniţe mentale, culturale, filozofice, religioase.

Aceşti nativi asimilează în gândirea lor orice concept, idee, crez care îi inspiră. Ei ştiu că fiecare lucru pe lumea asta are o explicaţie şi sunt dispuşi să găsească răspunsul şi cauza oricărui fenomen care-i pasionează.

Par să aibă răspuns la orice şi de cele mai multe ori chiar îl au. Sunt mereu însetaţi să se documenteze, să evolueze, să se emancipeze. Săgetătorul are o mobilitate mentală fantastică, combinată cu un simţ al umorului greu de egalat. Nu îi place să aparţină niciunui sistem, singurele sisteme pe care le acceptă fiind de natură filozofică sau religioasă.

Are o generozitate uimitoare, împărtăşind mereu celorlalţi din cunoaşterea lui. Vrea permanent să înţeleagă cauzele fenomenelor şi caută să aibă o relaţie bună cu Divinitatea. Are o minte pasională, orientată spre explorarea continuă de teritorii noi. Cu toate acestea, emoţiile nu sunt punctul lui forte, preferând să se bazeze pe raţiune. ... vezi tot