joi, 29 iulie 2010

vino in gradinita mea cu floricele

Brandul turistic al Romaniei, cu sloganul "explore the Carpathian garden" (exploreaza gradina carpatica), care va fi lansat la Shanghai, invita la explorarea "gradinii carpatice" in culori vii, predominant nuante de verde, dar si albastru, galben si portocaliu, care amintesc de natura, soare si mare, declara surse din turism, potrivit Mediafax.

Probabil s-a facut un audit, altfel nu-mi explic cum s-a ales un slogan atat de anost. Exploreaza gradina carpatica ! As fi ales ceva cu mai multa substanta, mister, vechi, profund ... gen codrii intunecati, vagauni adanci, locuri unde in serile fara luna poti auzi sanganit de armuri, fantome ale trecutului apar din neguri, porti ale timpului te fac sa pasesti spre lumi vechi, burgurile medievale pastreaza in pietre sufletele mortilor, vino sa-l vezi pe Horea, pe Inacu sau Vlad, sa auzi cantec de bucium, in timp ce urci potecile spre cetati, vino sa asculti povesti despre lupta cu fiarele la foc de stana seara, unde in strungi haiducii iti tin calea etc. Exista inca o sensibilitate pentru gothic - vezi Stapanul Inelelor, Eragon si alte productii de gen.
Prin urmare, "vino in gradinita mea cu flori", mi se pare un slogan cam pueril, nedemn pentru o tara cu un trecut atat de vechi si incercat. Sunt convins ca si brandul va fi construit pe aceeasi idee.

Dar se pare ca madam Udrea are alte preferinte ... Cred ca s-a imaginat in rochita cu scufita si cosulet, plecand in padure dupa flori. Unde e lupul ? :))
Credeti ca ar fi sunat mai interesant: " Explore my Carpathian garden " ? :)))


... vezi tot

miercuri, 28 iulie 2010

bancuri

Un tip in stare de ebrietate, isi duce prietenii de pahar in apartamentul lui, sa-i culce. Langa pat se afla un gong.
-Ce-i cu gongul ala? intreaba prietenii, clatinandu-se
-Nu-i gong, e un ceas vorbitor.
-Serioooos? Un ceas vorbitor?
-Ca sa va conving, priviti, spune tipul si, apucand ciocanul, trase o lovitura puternica in gong. Curand, o voce de cealalta parte a peretelui, striga:
-E 3 dimineata, boule!

Doi tipi la inchisoare:
-Cati ani ti-au dat?
-15
-Pentru ce?
-Am spart un geam la serviciu.
-Dumnezeule! Pentru atat? Unde lucrai?
-Pe un submarin.

In Japonia s-a inventat un robot, care prinde hoti.
In Japonia, in 5 minute a prins 100 de hoti.
In SUA, in 5 minute a prins 200 de hoti.
In Romania, in 5 minute s-a furat robotul...

Pe Transfagarasan, in alerta, urca Aro-ul politiei in marsarier. Un trecator ii intreaba:
-Da bine mai baieti, de ce urcati voi pe traseul acesta periculos cu spatele?
- Pai, ne-am gindit ca daca sus nu gasim loc de intors, vom putea veni la coborare cu fata.
Dupa un timp, din nou echipajul politiei, coborand Transfagarasanul, tot in marsarier.
Trecatorul din nou:
- Pai bine mai baieti, de ce coborati Transfagarasanul cu spatele?
Am gasit loc de intors!

La piata Ion vinde un cocos. Se apropie un cumparator:
Cat ceri pe el ?
Trei sute de mii.
Da' gainile le calca?
- Calca gaini, rate, gaste, curci, . si cainele, . si porcu'!
- Pai de ce il vinzi ?- De la o vreme se uita lung si la mine ...

O barza ducea un batrânel in cioc. La un moment dat, batrânelu-i spune:
- Hai recunoaste ca ne-am ratacit!

Doi politisti se intalnesc pe strada
De unde vii Gica ?
De la policlinica. Tocmai am facut un test de inteligenta
Si cum a iesit ?
Slava Domnului, negativ! ... vezi tot

luni, 26 iulie 2010

bonul castigator

"Vom analiza ce cuantum din valoarea bonului se va deduce. Vom vedea limita de rambursare, procentul ... Prin masura vom incuraja cetatenii sa ceara bon fiscal; astfel vom lupta (si da-i si lupta !) impotriva evaziunii fiscale !"
Asta e tampit cu spume ! Voi ati inteles ceva ? Eu am inteles ca masura va fi "varf de lance" in programul guvernamental de redresare economica, alaturi de publicarea preturilor pe internet.

Ati observat ca piticul are niste expresii cheie invatate la scoala PCR-ului - "Vom analiza ... / Astfel vom lupta impotriva evaziunii ... / O să îmi susţin argumentele prezentate cu câteva exemple concrete ... / Pentru a soluţiona mai repede ... / ?

In primul rand, sa lamurim ce inseamna deducere. Deducerea reprezinta scaderea unei cheltuieli din impozit. Boul facea referire la "masura functioneaza in tarile civilizate". Corect, numai ca masura se refera la toata valoarea bonului, sau procent semnificativ, ce cheltuieli se pot deduce si se deduc din impozit, nu se premiaza. Smecher piticul; n-a pomenit o iota de impozite, ca e tabu !

Conform vesnicei pasiuni pentru livrat gogosi prostilor, masura trambitata de pitic, tradus, ar suna cam asa: aduceti voi bonurile ... nu conteaza care, si unde sa le aduceti, ca noi le vom strange, eventual completati si o cerere, pe care o vom analiza (cu personalul disponibilzat), apoi in termen de sase luni, in limita bugetului alocat (ciuciu), va vom da un procent de 1% din valoarea bonului. Ca mai mult nu ne permitem ... stiti, e criza mare, moncher !:)) Ba nu, cred ca vor face tombola, ca tot e obisnuit poporul cu LOTO, Bingo si alte jocuri. :))))
Cel mai bine ar fi sa peremieze bonul castigator cu o masina Lamborgini, din stocul celor aflate in garajul politiei, si nerevendicate de proprietar.
I love Romania !

La ce premii va mai ganditi ? O noapte cu Nichita ? :))) ... vezi tot

toleranta sau selectie naturala ?

Am sa pornesc postarea de la o alta, cea a Anielei Minu:

Vorbim mult despre solidaritate. Din păcate, ne îndepărtăm de adevăratul sens al cuvântului și arătăm, încă o dată, că trăim într-o societate atât de preocupată de nevoile de bază, încât uită că apele ne pot lua casele și agoniseala, dar nu ne pot lua sufletele, așa cum, ne-au arătat-o cei care printre lacrimi spuneau:”dacă așa a vrut Dumnezeu!”. Oameni simpli care au avut puțin și au pierdut tot, dar care arată cât sunt de măreți prin bogăța credinței lor și a speranței că Dumnezeu le va purta de grijă. Aceasta, cred eu, este lecția cea mai importantă pe care noi toți o avem de învățat.
Să ne amintim că dincolo de ziduri de cărămidă, avem ziduri cu care ne îngrădim inimile, dincolo de porți zăvorâte pentru a ne proteja bunurile, avem porți ferecate la suflete și nu mai reușim să trăim împrenă cu ceilalți suferința care i-a cuprins. Nu ne arătăm solidari cu ceilalți împăcându-ne conștiința că am făcut ceva, dându-le doar câteva lucruri. Cei care fac acest gest, cei mai mulți dăruind din puținul lor, oferă pe lângă acestea, dovada că sufletul lor trăiește. Oferă de fapt iubire, compasiune, generozitate și empatie. Arată că le pasă. Sunt aproape întru suferință cu ceilalți. Asta avem de făcut, dragii mei. Să fim aproape de sufletele încercate, ajutându-i și, de fapt, ajutându-ne în primul rând pe noi.
Să ne deschidem inimile spre sufletele celor ce plâng pentru că au nevoie doar să știe că nu sunt singuri, că nu îi uităm, că le suntem aproape, solidari, pentru că asta le întărește credința. Ei au nevoie, ca noi toți, de credință. Ea îi ține în viață și le întărește speranța. Iar noi toți, să învățăm din această experiență că, tot ce considerăm noi mai important de multe ori, poate fi luat, într-o noapte, de ape.
Ce avem în suflet, rămâne și se înmulțește cu cât împărțim cu ceilalți.

Am mai citit asemenea indemnuri la gand si solidaritate cu cei in suferinta. Uneori am impresia ca cei care le spun au ceva biblic, irational si super-afectiv.
Ei bine, tocmai despre ratiune as vrea sa povestesc, si am sa incep cu cateva intrebari:
Vi se pare firesc ca, cuiva, care si-a taiat pomul, iar acesta a cazut pe casa, sa-i dai ajutor ?
Exista o limita a solidaritatii ?
Vedem imagini terifiante despre case luate de ape, oameni ramasi cu hainele pe ei, infruntand stihiile si incercand sa salveze ceva. Cred ca nu exista om sa ramana insensibil la asemenea grozavii. Apoi raul trece si cei care au sarit in ajutor se duc si ei pe la casele lor. Oamenii isi trag sufletul si incep sa socoteasca. Alti oameni de departe socotesc ca ar fi bine sa-si rupa de la gura si sa ajute. Trimit bani si haine, iar cei in nevoie isi ridica gospodarie tot in calea apelor. Sau daca nu, nu fac nimic sa inlature un viitor pericol. Trec doi ani, si apele se revarsa iar. Aceleasi lacrimi, aceleasi ajutoare, aceeasi indiferenta.
Probabil ca unii ar da vina pe autoritati, ca nu fac nimic. Probabil ca asa si este. Dar oare pe primar cine l-a ales ? De ce nu il iau de guler, sa-l bage in namol ? De ce se complac in indiferenta si in nadejdea lui Dumnezeu ?
De cate ori s-a intamplat in Ro. scenariul acesta ? De prea multe ori ...

O alta intrebare: nu credeti ca in Ro sunt prea multi care iau si prea putini cei care dau ? Nu credeti ca unii s-au invatat de generatii sa primeasca gratis - ajutoare, pamant, gogosi electorale si altele ?
Un filozof mi-ar spune ca esenta speciei umane este intrajutorarea, spre deosebire de natura, unde orice element slab este eliminat fara regret si procese de constiinta. Am mai spus-o, omul a inventat etica. Omul are compasiune si egoism. Animalele nu au. Ele traiesc intr-o taina tesuta de milioanele de ani de evolutie, taina ce nu permite abateri ... de la esenta. Animalele pier sau se adapteaza. Omul tolereaza.
Dar exista si in cadrul societatii niste limite de toleranta. Cand societatea prospera, atunci limitele sunt foarte lergi, permisive. Se instituie programe sociale, asezaminte de tratament si altele.
Cand societatea se afla in recesiune, limitele se strang, iar ajutoarele sunt mai putine.
De multe ori ma intreb, cum e mai bine pentru o societate, sa fie toleranta sau sa lase selectia naturala sa-si indeplineasca taina ?

Am sa va expun o teorie interesanta. Mi se pare ca in Romania prea-iubitii nostri conducatori sunt votati pentru un kg de zahar si o galeata. Stiu, nu e ceva nou, dar ia ganditi-va - cine ii voteaza ? Nu cumva cei multi, care se multumesc cu un kg de zahar ... si o galeata ? Atunci ma intreb, noi, cei care vrem mai mult, ce facem ? Vom avea vreodata sansa sa prosperam si sa ne implinim visuri mai marete, cand majoritatea se complac in mediocritate ? ... vezi tot

joi, 15 iulie 2010

madalina



Madalina a fost o perfectionista. A crezut in munca si in valori. A sperat pana in ultimul moment ... Inutil se pare ! Ma intreb, cat vom mai rezista noi, cei ca ea ?
Sunt convins ca acolo unde a plecat va gasi mai multi admiratori.
Dumnezeu s-o odihneasca !

De ce ?
Acesta este motivul !
Asta se cere ... asta vor vitele !

... vezi tot

miercuri, 14 iulie 2010

s-a stins lucia muresan


Actriţa Lucia Mureşan a murit la vârsta de 72 de ani. Ea a fost şi rămâne, în continuare, una dintre cele mai iubite şi cunoscute voci din România, alături de colegii săi de la Teleenciclopedia, Mariana Zaharescu şi regretatul Florian Pittiş. A jucat în peste 100 de piese de teatru, pe scenă, teatru radiofonic şi de televiziune, 15 filme şi a participat la numeroase spectacole Eminescu, Blaga etc. cu poezie românească, germană şi maghiară. A fost căsătorită timp de 40 de ani cu un mare fotograf, Ion Miclea, "omul cu ochi de vrăjitor".
În film a interpretat multe roluri secundare, e drept, dar cu aceeaşi sensibilitate, talent şi pasiune. Profesor doctor, teză de doctorat având că temă „Rolul cuvântului în realizarea imaginii scenice - orice glas ascultă glas„. Era decan al Facultăţii de Teatru şi profesor la Universitatea Spiru Haret din 2002.
... vezi tot

marți, 13 iulie 2010

Lasati-va copiii sa aleaga !

Copiii trebuie lasati sa aleaga ! Nu e vorba de alegere intre placinta cu mere si strudelul cu mere, pregatite si impachetate cu multa grija, ci de lucuri total opuse si daca e posibil, cu o amprenta cat mai mica din partea parintilor.
La o prima vedere, sunt convins ca multi parinti vor exclama: "Cum sa-l las sa faca singur ? Saracutul nu poate nici sa se incheie la camasa ! E prea mic. Daca se loveste ... Sunt atatia oameni rai si atatea primejdii in jur ...". Ei bine, daca aprofundam fenomenul, aparent banal, vom descoperi ca in acest control minor si inconstient sta dezvoltarea copilului si implinirea sa ca adult.

Intamplarea a facut sa traiesc multi ani alaturi de oameni ai caror parinti au fost extrem de posesivi. Vesnic introvertiti, fara pareri personale, cu teama de tot ce e nou. Sunt o "pacoste" fara voia lor. Greu poti construi ceva alaturi de ei.
Sunt convins ca multe femei au intalnit barbatul visurilor lor, care nu iesea din cuvantul mamicii. Era absolut esential ca mamica sa-si dea acordul in privinta a tot ce inseamna casnic. Asa e ?:))
Cunosc un cuplu care isi tin copilul inchis in casa. Nu are voie sa se joace cu nimeni, pentru ca se imbolnaveste. Vad primejdii la tot pasul. Lipsita de afectivitate din partea barbatului, ea si-a directionat dragostea catre copil, transformand-o in posesivitate. Intr-o zi, baietelul mi-a spus cu lacrimi in ochi: "Nimic nu fac bine ! Intotdeauna ma cearta ! Abia astept sa plec de acasa !".

Copilul nu este un bibelou. Este o fiinta care are nevoie de miscare si libertate. Libertatea si provocarile ii dezvolta creierul. Un copil crescut la "cinci metri" de parinte va intelege ca acestia sunt limita universului sau si permanent va privi in urma cu teama ca "cordonul ombilical" se va rupe si el va cadea. Cea mai cronica teama va fi cea de esec, care dealtfel il va urmari toata viata.
Prin urmare, parinti, ganditi-va foarte bine cum va cresteti copiii. Ganditi-va ca iubirea, ocrotirea excesiva si teama pentru pericol se pot transforma, uneori, in cel mai mare rau care i se poate intampla unui copil. Lasati-va copiii sa se loveasca de greutati. Invatatura pe propria piele este mult mai de pret decat ocrotirea pe care i-o oferiti. Am mai spus intr-o postare anterioara, parinti, nu va tineti copiii de mana, ci puneti-le genunchere !:))

Poate pentru fete fenomenul nu este atat de important. Dar ia ganditi-va, ce va face un baiat, care intr-o zi se va trezi barbat si fetele, in loc sa gaseasca in bratele lui ocrotire si siguranta, vor vedea un "sisi-boy" ? Ce parere isi va face o fata, cand la o intalnire, il loc s-o conduca acasa, o va suna pe mamica sa-i ceara voie ? Sau, cum imi povestea o prietena buna ca a patit, in weekenduri, in loc sa fie cu ea, el isi insotea mamica in excursii. Va dati seama ce surpriza ar putea sa-i faca intr-o zi baiatul ei, cand va descoperi ca ii plac baietii ? * Nu e gluma; exista o statistica in acest sens. :)

Pana la urma totul are radacini adanc infipte in trecut.
Invatati-va copiii sa aleaga !
Ce vreau sa spun prin "a alege", cand spuneti unui copil sa faca ceva, cu mici exceptii, incercati sa nu-i dictati, ci sa-l lasati sa decida singur ce anume sa faca. Adica sa aleaga. Incercati sa-i impingeti variantele cat mai departe, incetul cu incetul, pe masura ce se dezvolta. Incercati sa-l invatati ce i se poate intampla si ce nu, daca alege una sau alta. Daca e nevoie, aratati-i. Si ce e mai important, observati-l cu atentie si cu gura inchisa. Astfel veti "taia cordonul ombilical". :))

Si in niciun caz nu ii impuneti: NU face aia ... sau fa cealalta, pentru ca zic EU !

Dedic aceasta postare profesorului meu, Vladut.:)

... vezi tot

marți, 6 iulie 2010

a fi viu intr-o lume moarta

Un mesaj care nu putea sa cuprinda mai bine ceea ce simt. Ii multumesc pe aceasta cale Anielei pentru gand si pentru stradania de a fi vie intr-o lume moarta.
“Nu putem schimba lumea dar putem schimba modul in care o privim!”
Intre stimuli si reactii, exista un spatiu. in acest spatiu se afla puterea de a ne alege reactia. In reactia noastra sta de fapt maturitatea si libertatea.

Cu totii vrem sa traim mai bine, mai frumos si mai echilibrat. Fara sa admitem ca noi suntem responsabili de cum alegem sa traim, fara sa acceptam ca viata este o calatorie ce presupune constientizare, atentie, preocupare, perseverenta, credinta, speranta si multa iubire pentru noi, pentru ceilalti si pentru viata…ne abatem de pe drum.

Visez la o lume mai buna, preocupata de a fi, nu de a avea. O lume responsabila de propria existenta, in care fiecare stie ca prin propria contributie, prin propria schimbare poate genera transformari uriase. Visez la o lume in care oamenii isi traiesc constient viata si cauta sa-si implineasca potentialul evoluând mereu. O lume care sa-si pastreze mintea deschisa formulându-si mereu intrebari pornind de la raspunsurile la care au acces. O lume in care oamenii sa-si gaseasca sensul din libertatea de a fi unici, autentici, din acceptarea lor ca fiinte imperfecte si totusi minunate, care se respecta pe ele pentru ca astfel sa ii iubeasca si sa-i respecte si pe ceilalti. O lume in care valorile adevarate sunt cele care ne pastreaza echilibrul mintii si sanatatea emotionala, cele care ne invata sa traim cu noi si cu ceilalti o viata pe care s-o sporim nu s-o consumam.
Visez la o evolutie impreuna cu cei din jurul meu, daruind impreuna vietii din ceea ce ea ne-a oferit cu generozitate. Visez la o lume in care sa ne unim puterile ca aliati si nu ca dusmani, sa ne privim cu mai multa compasiune si iubire, in care sa avem mai multa credinta pentru a fi mai sanatosi, mai impliniti si fericiti.

Visez ca tot mai multi oameni sa inteleaga ca nu putem supravietui doar folosind. Nu putem doar acumula fara sa oferim inapoi. Nu putem progresa prin competitie. Trebuie sa acceptam ca doar impreuna putem merge mai departe. Nu mai putem trai in frica. Avem nevoie de pace si liniste ca sa fim creativi. Avem nevoie sa relationam, sa ne facem intelesi prin comunicare, sa fim toleranti unii cu altii si sa ne luam puterea din acceptarea si respectul pentru celalalt, pentru unicitatea lui si cu entuziasm sa ne punem pasiunea in slujba unei vieti mai bune pentru noi si copiii nostri. Cred cu tarie ca nu mai putem trai nepasatori si nici singuri. Trebuie sa invatam sa traim impreuna cu noi ca sa ne putem intelege unii cu ceilalti si sa facem din viata o arta in care ne exprimam cu emotie viziunea pentru a crea o lume mai frumoasa.

Traiesc cu speranta ca pentru fiecare dintre noi vine clipa in care ne intoarcem spre noi si unii spre ceilalti cu iubire si spre Dumnezeu cu credinta, pentru a gasi drumul spre evolutie si sanatate!

Viata e un joc de noroc in care nu ajungem sa impartim noi cartile dar suntem obligati sa le jucam cât mai bine! Aceasta este datoria noastra fata de noi si fata de copiii nostri. Sa facem din viata noastra un model de traire care sa ne dea speranta ca viata poate fi traita frumos. Viata poate fi mai buna, se poate schimba. Sa fim noi schimbarea pe care o vrem in lume!

O mare parte a vietii noastre o reprezinta promisiunile fata de noi insine pe care nu le-am respectat. Toate lucrurile pe care ne temem sa le incercam, toate visurile noastre neimplinite, alcatuiesc o limitare a ceea ce suntem si ce putem deveni. Necunoasterea, lipsa atentiei fata de universul nostru interior, lipsa de autocunoastere, intelegere si acceptare, teama si ruda ei apropiata, nelinistea, sunt cele care ne impiedica sa facem ce avem de facut ca sa dobândim fericirea.

Pentru a ajunge sa ne simtim impliniti si fericiti invatam sa ne desavârsim arta de a trai satisfacându-ne nevoile fundamentale: de a trai, a iubi, a invata si a lasa ceva in urma ca mostenire!

Aniela Minu - psiholog ... vezi tot

luni, 5 iulie 2010

ale cui e ?


Intrucat politzarea netului a devenit evidenta si deranjanta, am ramas dator Retardiei (PowerPrafGirl) din postarea anterioara cu un anunt si pentru celebrul site matrimonial Noi2:
"Tanara democrat-liberala, blonda si fara inhibitii, caut tanar PSD-ist pentru petrecerea unor clipe de neuitat. La cerere, practic sexul oral, anal si pot implini orice fantezie. Ma pot deplasa la sediul partenerului sau in teritoriu, dupa caz si in functie de conditiile meteo".:))
... vezi tot

tot despre pupincurism

Am vrut sa pun postarea ca un comentariu la cea anterioara, dar nu mi-a primit-o serverul, intrucat depaseam nr. de caractere.:) Ia-to sub forma aceasta:

Un exemplu de pupincurism de pe facebook, pe pagina unui parlamentar Liberal - Diana Tusa. Dau extras ... exact cum a aparut pe facebook.

Diana Tuşa » Blog Archive » niciodata nu am vazut atata tupeu la o persoana asa cum am vazut astazi. conduce detasat la capitolul tupeu dl ministru al transporturilor , radu berceanu. ii urmeaza dna ministru a dezvoltarii ( btw care dezvoltare???), elena udrea. au dovedit-o astazi in fata camerelor reunite si a unei tari intregi

Comm:

Ginetta Szabo
Nici nu stiu cum pot sa vorbeasca de la tribuna parlamentului cu atita seninatate,cu zimbetul pe buze,despre realizarile lor.Care ?poate cele pentru firmele lor.Cred ca sunt injectati,sunt imuni la tot ce se intimpla in jurul lor.Este un ordinarism de cea mai joasa speta.

Lucian Pheideas
Ba eu am vazut la Maria Campeanu, fostul ministru al muncii, acum e prezenta pe toate posturile. :) Din fericire, memoria nu mi se termina la alegerile din 2008. Si mai e si Norica Nicolai. Ea parca o adusese pe fiie-sa in parlament sa voteze, nu ? Tariceau are mult mai mult bun simt, dar cred ca e de la natura, pentru ca nu are cu ce. Nicolaescu, dupa ce a distrus sanatatea, macar sta in banca lui. Orban n-a fost si el la transporturi ? Nu prea am stire despre marete realizari in timpul mandatului lui ... Singurul pe care il apreciez, e Antonescu, pentru inteligenta politica. L-am si votat. Pacat ca nu are prea multa substanta. Ar fi bine, daca tot lupta pentru daramarea lui Boc, sa vina si cu solutii economice.

Lucian Pheideas
Dincolo de impertinenta, niciun partid nu si-a "crescut" sau atras profesionisti, pe care sa se bazeze la nevoie. Singurii promovati au fost cei cu gura mai mare. Din pacate, acum se vad roadele. Dar fiecare pasare pe limba ei piere. :)

George Domnisoru
@Lucian Pheideas: eu va sugerez sa va indreptati atentia catre portocalii si sa regasiti acolo tot ce va trebuie. Sa luati lumina de la Udrea, Berceanu, Videanu, Funeriu, Boureanu (un campion al bunului simt), Flutur, EBa si evident de la parintele lor: Basescu . Sa ii lasati pe liberali in nesimtirea lor generatoare de crestere economica si prosperitate pentru tara si oameni.

Lucian Pheideas
Rosii, galbeni, portocalii, albastri, violet, din pacate, politicienii si-au pierdut credibiitatea, pentru ca daca pentru noi ei au colori diferite, pentru ei noi avem o singura culoare - cea a banului si profitului personal. Cine sustine azi altceva, orie naiv, ori interesat. :)
@G.D, va rog sa nu mai vorbiti de crestere economica in 2007, ca va fac rost de un manual de economie clasa a 8-a. Unde sunt rezultatele investitiilor pe termen lung ? In caramizi ? Numai niste neprofesionisti pot sa isi planifice o crestere economica pe consum si investitii in pasive.

George Domnisoru
@Lucian Pheideas: va fac eu rost de buletinele Institutului de statistica, de cele scoase de Academia Romana, etc., etc. Politicienii nu sunt toti la fel dupa cum oamenii nu sunt toti la fel. cat despre investitii pe termen lung..daca din 2007 pana astazi vorbim de termen lung...va fac rost de o matematica de clasa 1.
Apropos, aici sunteti pe pagina de FB a Dianei Tusa, politician liberal, a carei activitate si idei le-am urmarit si le pretuiesc. Asa ca va rog, in numele bunului-simt pe care-l invocati, sa incercati sa vituperati impotriva liberalilor in alta parte.

Lucian Pheideas
@GD, eu vorbeam de investitii strategice. Imi pare rau ca nu am fost inteles. Am cu liberalii, cam cat am si cu ceilalti. Sa va explic ce e aia investitie. Un WC in gara, cu plata, e investitie strategica. De ce, pentru ca produce bani la buget pe un termen mai lung de doi ani. Daca imi dati un exemplu de investitie strategica, facuta de vreun guvern, care in acest moment aduce bani, va dau premiul Academiei Romane. Dar nu cred ca aici e locul pentru discutii despre macroeconomie.
Imi cer scuze, dar am crezut ca imi pot exprima o parere. De fire stau cam prost cu periatul. Sa stiti ca mi-a trecut in gand sa vin in PNL, si nu cu mana goala. Da, cum ati spus, sper sa apara si oameni onesti in viitorul apropiat, care sa gandeasca inainte de a-si taia craca pe care stau. Scuze inca o data pentru deranj. Astept o reactie din partea autorului.

//
Si alta:

Diana Tuşa » Blog Archive » Ministerul Sănătăţii a lansat campania de exterminare a nou-născuţilor -dianatusa.ro
Sunt scandalizată! Uitaţi-vă şi voi cum îşi bat joc de ei! Din primele zile de viaţă! foto: Click Cică aceasta este măreţa reformă a sistemului sanitar, trâmbiţată de toţi udemeriştii pe la televizor! Ca urmare a ordinului ministrului Cseke, numărul de patruri din spitale (evident şi din maternit...

Janine-Beatrice Dupont
Incompetenti si nemernici...Nu au nimic sfant pe lume daca si bebelusii trebuie sa sufere din cauza lor. SA PLECE, sa nu mai auzim de ei !!!

Daniela Susnea
SA NE LASE!NE-AM SATURAT DE INCOMPETENTA LOR!

Lucian Pheideas
Ssssssssssssss, ca va citesc aia de stiu ce-a facut Nicolaescu cu sanatatea ! :)))

//

Deci, iata un exemplu de pupincurism pe toate nivelele - mai intai D.Tusa este trimisa de partid sa critice pe "sectorul" facebook, iar lacheii de pe site urmeaza si ei "indicatiili". :))
Ce sanse avem sa ridicam Romania ? Va las sa raspundeti singuri, dupa ce va scuipati amarul. :) ... vezi tot

duminică, 4 iulie 2010

Romania nu este pregatita sa isi schimbe conducatorii !

Ce spuneam despre pupincurismul neamului romanesc ?
M-am uitat pe TV la reportajele despre inundatii si vizita prea-iubitului nostru conducator in zonele calamitate.
M-am uitat la oamenii amarati, ramasi pe drumuri. Dar m-am uitat si la un leitmotiv ancestral, anume acela de a linge si pupa mana conducatorului.
"Sarutmana domnule Presedinte, nu ne dati si noua ?". Aceeasi cersetorie, aceeasi ipocrizie, specifica unei natii de slugi. Nu toti, desigur, insa suficienti pentru un electorat marioneta.
Pot sa le taie salarii, subventii, pot sa le scurteze si viata, degeaba ! Ei se vor ploconi si vor cersi pana cand vor cadea in nesimtire. In schimb vor face cerc in jurul celor care vor cuteza sa strige si se vor alatura celor care vor pleca la furat.
Pe cei care mai spera in renasterea fiintei nationale, a acelor "pui de lei" din imnul national propus in '89, le spun doar atat: renuntati la orice speranta ! Natia asta nu va avea niciodata "sange de leu" si pururi va fi intr-o adormire, din care o va trezi din cand in cand niste jigodii, fluturandu-i gogosi pe la nas. Nu credeti, cititi istoria si luati aminte la fapte !

Nu ma mir absolut deloc ca toate evenimentele din ultimii doi, zece, douazeci ... cincizeci de ani ni se datoreaza in totalitate.
O vorba spune ca "Istoria este determintata de oamenii care o traiesc".

Romania nu este pregatita sa isi schimbe conducatorii !

Voi ce cutezati a scrie, a spune sau a visa, bagati bine la cap - oricat va veti stradui, poporul va fi impotriva !
Aveti impresia ca doare ? Nici vorba ! Doare pe un om sanatos. Unul bolnav este obisnuit cu durerea. In schimb, sanatatea este nefireasca !
In anii care vor veni vom asista la impotrivirea unui "om bolnav" la tratament.
:)

Asa cum nu poti arata abatorul unei vite in timp ce rumega linistita pe pajiste, asa nu poti pretinde valori si moralitate unor trogloditi obisnuiti sa se stearga cu degetul.

Si inca ... Basescu va fi intotdeauna sustinut si votat de catre cei obisnuiti sa li se dea degeaba. Si el stie bine acest lucru ! Nu va fi el, va fi altul care sa promita, si destui care sa inghita "gogosile". Imaginea de mai sus este sugestiva !:) ... vezi tot

sâmbătă, 3 iulie 2010

putina gramatica

Infinitiv:a şti a fi ştiut
Gerunziu: ştiind
Participiu: ştiut
Supin: a fi ştiut

Indicativ

Prezent
eu ştiu
tu ştii
el ştie
noi ştim
voi ştiţi
ei ştiu

Perfect compus
eu am ştiut
tu ai ştiut
el a ştiut
noi am ştiut
voi aţi ştiut
ei au ştiut

Imperfect

eu ştiam
tu ştiai
el ştia
noi ştiam
voi ştiaţi
ei ştiau

Mai mult ca perfect

eu ştiusem
tu ştiuseşi
el ştiuse
noi ştiuserăm
voi ştiuserăţi
ei ştiuseră

Perfect simplu
eu ştiui
tu ştiuşi
el ştiu
noi ştiurăm
voi ştiurăţi
ei ştiură

Conjunctiv (Subjonctiv)

Prezent
eu să ştiu
tu să ştii
el să ştie
noi să ştim
voi să ştiţi
ei să ştie

Perfect compus
eu să fi ştiut
tu să fi ştiut
el să fi ştiut
noi să fi ştiut
voi să fi ştiut
ei să fi ştiut

Viitor indicativul

Viitor I
eu voi şti
tu vei şti
el va şti
noi vom şti
voi veţi şti
ei vor şti

Viitor II
eu voi fi ştiut
tu vei fi ştiut
el va fi ştiut
noi vom fi ştiut
voi veţi fi ştiut
ei vor fi ştiut

Viitor I (popular)
o să ştiu
o să ştii
o să ştie
o să ştim
o să ştiţi
o să ştie

Viitor II (popular)
am să fi ştiut
ai să fi ştiut
are să fi ştiut
avem să fi ştiut
aveţi să fi ştiut
au să fi ştiut

Viitor I (popular)
oi şti
îi şti
a şti
om şti
îţi şti
or şti

Imperativ
ştii
ştiţi

Conditional Prezent

eu aş şti
tu ai şti
el ar şti
noi am şti
voi aţi şti
ei ar şti

Perfect
eu aş fi ştiut
tu ai fi ştiut
el ar fi ştiut
noi am fi ştiut
voi aţi fi ştiut
ei ar fi ştiut ... vezi tot

vineri, 2 iulie 2010

oda prostiei

Am primit-o pe mail ...
Oda Prostiei

De-ar fi să-i luăm pe toţi la rând,
Şi pe-actualii, dar şi foştii,
Cei mai deştepţi de pe Pământ
Au fost întotdeauna … PROŞTII.

Nu te ruga la ursitoare
Să-ţi facă-n viaţa ta vreun rost,
Mai bine urlă-n gura mare :
”Iubite Doamne, fă-mă … PROST”.

De ce să tragi ca la galeră,
Să-nveţi atâtea fără rost,
De vrei să faci o carieră,
Ajunge numai să fii … PROST.

In lumea asta cu de toate,
Unde se-nvaţă contra cost,
Păcat că nici o facultate
Nu dă şi diploma de … PROST.

Avem impozite cu carul,
Dar înotăm în sărăcie
Şi ce buget ar avea Statul
Dintr-un impozit pe … PROSTIE.

Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
Să nu-i jigneşti, să nu-i împroşti !
O, Doamne, de ne-ar creşte grâul
Cum cresc recoltele de … PROŞTI.

Şi-n lumea asta răsturnată,
Unde cei strâmbi sunt cei mai drepţi,
Savanţii noştri mor de foame
Şi numai PROŞTII sunt deştepţi.
... vezi tot

Ganduri si invataturi

* Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie: "Pentru aceia, iubitu mieu, suntem datori şi ni se cade să ne ferim de toate pizmele, de toate răutăţile; ca să ştii, cu adevărat tot omul, măcar bogat, măcar sărac, măcar înţelept, măcar neştiut, orice va sămăna, aceia va şi secera, şi cine cum îşi va lega sarcina, aşa o va şi duce. Că tot omul din lucrurile sale se va îndrepta, asa din lucrurile sale se va osîndi. De-aceia fii cu mare bucurie la lucrurile lumii şi socoteşte la cele ce vor să fie, nu numai în pohtele trupului, ci şi în cele ale nevoiaşului suflet, topit de căldura pămîntului, de cele ce răsar şi cresc din el, pentru tine."
* In viata este important sa avem repere, la care sa ne raportam permanent. De multe ori comitem greseala de a ne urca pe un piedestal si sa ne consideram "cei mai buni". Asta pana in momentul in care intalnim pe cineva mai bun decat noi. Atunci piedestalul se naruie. Cu timpul invatam sa fim mai precauti, insa pe deplin intelepti, niciodata. [autorul]
* Esenta fericirii nu este sa te bucuri de invidia celor putini, ci de recunostinta celor multi. [autorul]
* Iubirea este cel mai terapeutic sentiment. :)... Vreau sa iubesc acea Floare de Colt din stancariile muntilor, pe care stiind ca n-o pot lua acasa, sa fiu mistuit de dorinta de a o revedea anul urmator. Dupa parerea mea, aceasta este iubirea adevarata, iubirea nobila. Cei care rup floarea, n-o iubesc cu adevarat. Acestia se iubesc mai mult pe ei. Iubirea adevarata se confunda deseori cu pasiunea.
* Iubirea reprezinta rezonanta materiei, a mintii si trupului, la frumos.
* Iubirea este conditionata, Acceptarea nu ! Iubesti un om pentru ca e bun, frumos, destept. Si ii accepti neconditionat faptul ca bea sau fumeaza. Accepti numai prezentul. Uneori viitorul iti poate rezerva surprize.
* Iubirea nu are masura sau pret. Cei care iubesc cu adevarat, nu asteapta recompense materiale sau marete. Un simplu zambet le este de ajuns. Cei care cer daruri, drept masura a iubirii eterne, sunt egoistii. Sunt cei ce pun pret pe iubire, transformand-o intr-o marfa. Egoismul face parte din noi. E scris in patternul genetic sa pretuim orice gest, si se dezlantuie ca o pornire instinctuala la esec. Cei care reusesc sa-si controleze aceasta pornire, sunt cei care au depasit stadiul de primitiv.[autorul]
* Dumnezeu nu este sus, ci inlauntrul nostru. Puterea lui este cea a faptelor si gandurilor noastre si nu are margini. Atata vreme cat Il vom cauta in alte parti, invatatura Lui ne va fi departe, iar teama si raul vor salasui in noi. Sa-L cautam pe Dumnezeu in noi, si invatand sa iubim, vom deveni mai destepti, mai buni ...
* Dumnezeu ne-a dat timp sa invatam sa iubim si timp pentru a darui ce-am invatat. Din pacate unii isi irosesc timpul dat pentru invatatura si ajung in cele din urma sa cerseasca iubire [autorul]
* Casatoria este un scaun cu patru picioare: dragostea, sexul, banul si certificatul. Fara un picior, scaunul nu cade, dar nici nu va mai sta multa vreme drept [Sasha].
* Cred in prietenie ! Cred in oameni si in puterea lor de de a face lucruri frumoase impreuna. Si mai cred ca noi ne alegem prietenii, iar prietenia se cladeste incet, in timp, ca un zid trainic, care la nevoie ne poate fi pavaza [autorul]
* Increderea reprezinta suportul pe care se construieste relatia noastra cu cei din jur. Increderea se castiga greu si se pierde repede. Este sentimentul de liniste, de siguranta, pe care il avem alaturi de oameni, de tovarasul de drum cu care ne incumetam sa plecam departe, de prietenul langa care dormim, langa consoarta caruia ii incredintam viata.
* Nu e iubire în sensul sănătos, atunci când din dorințe facem obligații, din nevoi facem porunci, din limite facem granițe de închisori, din dăruire facem posesie și gelozie, din pasiune facem patimă și obsesie.
* Suntem prizonierii vieților noastre, ai valorilor, convingerilor, istoriilor noastre, care ne-au dat grilele de lectură pentru viață, ne-au oferit o hartă de descifrare a iubirii și o dată cu ele, iluzia că ne știm trăi viața iubind. [Aniela Minu]
* Atunci am invatat, ca nimic nu este mai pretios pe lume decat sanatatea. Acel moment mi-a schimbat modul de a privi viata. Atunci am vazut cum o valiza plina cu dolari nu mai valoreaza nimic. Atunci am inteles ca trupul omului este ca o lumanare, care arde mai devreme sau mai tarziu, dupa felul in care traim. Am mai inteles ca viata nu ne apartine in totalitate, ci o impartim cu copiii si ceilalti din jur, si ca au nevoie de noi tot atat de mult cat avem si noi de ei. [despre prietenie]
* In iubire, sa nu lasi niciodata ratiunea s-o ia inaintea sentimentului, chiar cu riscul de a fi dezamagit [autorul]
* Prietenia se construieste in timp, mai intai din gesturi marunte, apoi din unele mari. Si dupa o vreme, nu te mai gandesti "daca e bine sa ...", ci simti nevoia, bucuria sincera, de a oferi.
* O consecinta a marketingului excesiv este promovarea non-valorii. Un fel de cauza efect, cerere - oferta, un joc periculos in care au fost atrase natiuni. Oamenilor li s-a inoculat falsa valoare, si apoi au inceput sa ceara false valori. Astfel s-a creat o masa de consumatori usor de manipulat, politic si economic. Daca cineva incearca acum sa urce valoarea, pe bloguri sau tv, se poate trezi impins la o parte din varii motive, superficiale sau pur comerciale. Asistam azi, in toata lumea, la prabusirea consumismului; o realitate pe care nu o putem ignora, oricat de mult ne-am stradui. [autorul]
* Despre iubire si dar ...
Nu cred in divinitate, insa cred in simbol si istorie. Mai cred ca, undeva, exista o putere imensa, capabila de fapte, uneori, neintelese. Unii o cauta in ceruri; foarte putini o cauta inlauntrul lor. Cred ca o mare putere vine din noi si se cheama iubire. Nu cea trupeasca, marunta, ci o alta iubire, de semeni, de bine, de dar ... Darul trebuie sa fie cumpatat, bine ales si daruit mai cu seama celor care nu cer, pentru ca de cele mai multe ori, nevoia, neputinta si mai ales demnitatea sunt mult prea profunde pentru a fi rostite. Nu cred in darul nemasurat, pana la sacrificiu. Acesta poate fi foarte usor pus pe seama multumirii de sine. Cred ca darul ar trebui facut fara risipa si cu masura, asemeni picaturii de ulei care face sa miste rotile unui ceasornic vechi.
Traim vremuri interesante si schimbatoare. Cei mai multi ajung sa confunde iubirea cu propria satisfactie, uitand ca iubirea insemna in primul rand bucuria celuilalt. Inseamna sa daruiesti, fara sa astepti in schimb ceva. Puterea de a darui iubire nu tine seama de vointa, ci de simtire. Mi se pare absurd sa compari iubirea cu o pereche de pantofi pe care ai dat o gramada ce bani, si dupa trei purtari s-au dezlipit. Sa fie voba de egoism, izvorat din nestiinta si ignoranta ?
Dar se pare ca toate au rostul lor, si poate ca aceasta este voia istoriei, sa reinvatam lucruri uitate, sa ajungem jos, ca sa putem urca. Si peste toate, sa invatam sa privim cu blandete chipuri nestiute si marunte, sa ignoram rautatea facuta din nestiinta si sa ne pese doar de fapte si vorbe cu adevarat importante, si care pot schimba randuieli.
Si zambind, sa trecem peste rele sau bune si mai cu seama, sa reusmi sa invatam ca toate-s trecatoare si ca timpul e putin. Sa invatam sa iubim ! [autorul]
* Zilnic ne confruntam cu agresivitatea mediului, de la alimente, poluare, pana la emotii puternice. Acestia sunt factorii care produc dezechilibre, implicit boala. Cand vrem sa ne facem bine, trebuie sa cautam ce anume ne-a facut rau, sa luam pastila si apoi sa indepartam raul din viata noastra. Multi iau medicamentul si se intorc, inconstient sau fatalist, in mediul care le face rau, rugandu-se la Dumnezeu sa nu se mai "intample". Gresit ! Medicamentul ne da un ragaz, nu o vindecare. [autorul]
* Nu incercati sa schimbati lumea, pentru ca nu vrea sa fie schimbata. Cei care vor schimbarea, sunt nebunii si oportunistii. Primii se lupta cu "morile de vant", incercand sa impuna un ideal sau o realitate, iar ultimii vad in schimbare o oportunitate pentru binele personal. Oamenii se tem. Nu cunosc, nu au informatie, nu au avut apasare pentru devoltare personala si intelectuala si ce nu inteleg, scuipa. Asa e natura. Cu totii trecem prin aceste stadii. S-au trezit acum ca "doare". Vor avea rabdare sa digere solutii ? :)) As, nici vorba. Vor pastila care sa-i scape de griji peste noapte. Daca cineva ar inventa-o, ar deveni cel mai bogat om.
* "Şi totuşi, ce face ca dragostea să fie altceva decât sentimente de afecţiune, respect, apreciere, admiraţie şi, eventual, atracţie fizică ?"
Un singur aspect face ca dragostea sa fie altceva decat o simpla insiruire de sentimente. Incercati sa le adunati pe toate, sa le bagati intr-un mixer si apoi sa le turnati in cupa goala a sufletului. Cand o sa vedeti ca nu se umple, atunci o sa iubiti cu adevarat [autorul]
* Patriotismul este un mit, sau o gaselnita propagandistica, folosita de politicieni pentru a crea o punte sentimentala intre ei si alesi. Patriotismul este legat strict de sentimentul proprietatii. Nu cred ca exista pariotism nicaieri in lume. Nationalism sau apartenenta la un grup social, da ! Si mai exista credinta in lideri. Un lider care si-a pierdut credibilitatea nu va putea ridica tara. Cel mult sa angajeze o armata de mercenari.[autorul]
* Primul semn ca cel de langa tine nu te mai iubeste, este acela cand isi "inchide portile sufletului". Dispretul, indiferenta, sunt masuri ale faptului ca cel pe cre l-ai considerat prieten, iubit, nu mai are incredere in tine [autorul]
* Voi ce cutezati a scrie, a spune sau a visa, bagati bine la cap - oricat va veti stradui, multimea vã va fi impotriva ! Aveti impresia ca doare ? Nici vorba ! Doare pe un om sanatos. Unul bolnav este obisnuit cu durerea. In schimb, starea de sanatate este nefireasca !
* In anii care vor veni vom asista la impotrivirea unui "om bolnav" la tratament.[autoru]
* E o mare diferenta intre cei care pot sa treaca prin "mizerii" fara sa se murdareasca si cei care se straduiesc sa ignore mizeria, bravand. Primii sunt inteleptii, care reusesc ... "to rise above", si care au puterea de a se detasa de conflict, de a vedea si intelege esenta conflictului. Nu in sensul de a-l diseca si interpreta in infinite intelesuri. Este puterea si stiinta de a simplifica si retine esentialul, restul aruncand la "gunoi". Altfel nu vom putea "trece mai departe" si progresa. E o "lucratura" a fiecaruia cu sine insusi. :)[autorul]
* Intr-o zi, un trecator intreaba un batran intelept, vazandu-l cum arunca in desert niste seminte de smochin: - De ce risipesti acele seminte ? Cu siguranta se vor usca ! Nu e mai bine sa le pastrezi si sa le asezi cu grija in pamant fertil ? Inteleptul a raspuns: - Nu-mi pasa ! Am suficiente ! ... Ai dreptate, poate ca cele mai multe se vor usca. Gandeste-te, daca una va incolti si va creste viguroasa, va rasplati stradania celor risipite. In ce priveste semintele pe care spui sa le asez in sol fertil, sa stii tu straine ca ele vor incolti toate, dar se vor usca la cel dintai vant venit din desert. In schimb, cele iesite din pamant sterp vor creste precum smochinul de pe deal. [poveste araba]
* Viata e ca apa marii ... cand mai lina, cand mai agitata de furtuna. Omul face doar surfing. Cand e sus pe placa, cand cade sub valuri. Si iar se ridica ... :) Morala: e bine cand intampinam obstacole. Esenta vietii este sa invatam, nu sa murim prosti. Numai ca, din cand in cand, e bine sa avem parte si de o "pauza". :) Iar daca vedem ca nu vine, nu strica sa ne-o luam singuri. Unii ii spun schimbare. :) [autorul]
* "Oamenii mici, cei meschini, trăiesc tot timpul sub sentimentul spaimei că ceva de dincolo de ei, ceva mai puternic şi mai frumos decât ei, poate surveni şi anihila făptura lor împuţinată. Dimpotrivă, oamenii puternici prin gândirea şi spiritul lor apar întotdeauna mai buni şi mai generoşi. Lumea îndepărtată şi înconjurătoare le apare ca o afirmaţie permanentă, risipă de energie şi frumuseţe ce trebuie experimentată. De aceea, nimic din ceea ce nu le aparţine, nu îi deranjează şi nu-i umileşte; pentru aceşti oameni totul pare că e făcut să-i stimuleze şi să-i bucure" - [Ernest Bernea]
* Constientizarea eticii si esteticii tine de gregaritate, de particularitatea sociala a speciei. Educatia ne ajuta sa constientizam. Este alfabetul constientizarii. Fara ea nu putem sa construim nimic, sa ne apropiem de esenta. Educatia ne ajuta sa triem franturi de realitati - oameni, fapte, locuri - la care ne raportam continuu, si in final sa atingem un nivel de constiinta avansat. Educatia inseamna cunoastere, iar constientizarea inseamna adaptare si integrare. [Autorul]
* „Nu înțeleg nici să vâri cuțitul până la plăsele albe... să-l strunești pe om să nu mai aibă omul posibilitatea nici măcar o chirie să plătească, să nu mai poată nici să mai răsufle, să se miște câtuși de puțin într-o lume așa de sărăcită" - Părintele Iustin Pârvu de la manastirea „Petru Vodă” din Neamț
* Ovidiu Bojor: Integrarea în natură şi respectarea legilor naturii. Cu alte cuvinte, cu cât vom fi mai aproape de natură, cu atât vom trăi mai mult şi mai bine. Asta înseamnă că trebuie să ne potrivim ceasul biologic în funcţie de cele patru anotimpuri. Primăvara şi vara reprezintă anotimpuri de dezvoltare maximă, iar toamna şi iarna sunt ideale pentru odihnă, pentru recuperare şi reflecţie.
* "Tihna, pacea interioara, nu inseamna nici frivolitate, nici satisfactie, ci culmea cunoasterii si iubirii, inseamana darul adevarului - lumina de la capatul tunelului. Este secretul frumusetii si adevarata esenta a artei." Hermann Hesse
* Ovidiu Bojor: Integrarea în natură şi respectarea legilor naturii. Cu alte cuvinte, cu cât vom fi mai aproape de natură, cu atât vom trăi mai mult şi mai bine. Asta înseamnă că trebuie să ne potrivim ceasul biologic în funcţie de cele patru anotimpuri. Primăvara şi vara reprezintă anotimpuri de dezvoltare maximă, iar toamna şi iarna sunt ideale pentru odihnă, pentru recuperare şi reflecţie.
* Pesimistul vede intr-un tunel intunericul, optimistul vede lumina de la capatul lui, realistul vede luminile trenului care se apropie, iar mecanicul de locomotiva vede trei idioti pe sine.
* Firea umana tinde catre complicat. Are un apetit genetic sa se complice, sa adune nuante, sa scormoneasca pana la plictiseala. Esenta progresului e simplitatea. Trebuie taiat si aruncat ce e inutil si aparent, si lasat esentialul. Numai asa vom putea vedea dincolo ...
* Prostul are naivitatea celui care doreste sa invete si respecta pe cel care il invata. Smecherul, in schimb, apeleaza la toate tertipurile pentru a insela si a obtine pe calea cea mai scurta, fara efort si fara invatatura.
* Omul sarac nu are sentimente ci dorinte. ... vezi tot